Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Dít kunnen we leren van het langst getrouwde stel ter wereld

dit-kunnen-we-leren-van-het-langst-getrouwde-stel-ter-wereld.jpg

De 110-jarige Julio Cesar Mora Tapia en de 104-jarige Waldramina Maclovia Quinteros Reyes zijn 79 jaar getrouwd en zijn daarbij het langst getrouwde stel ter wereld. Een huwelijk dat naar eigen zeggen alleen maar sterker is geworden. Maar hoe blijf je na zo veel jaar nog steeds gelukkig?

Ze delen zes geheimen en waaruit blijkt dat ze het langst getrouwde stel ter wereld zijn. We kunnen er gelukkig nog heel wat van leren!

7 februari 1941

Julio Cesar en Waldramina, oorspronkelijk afkomstig uit Ecuador, ontmoetten elkaar via familie. Ze trouwden zeven jaar later na de eerste ontmoeting, op 7 februari 1941. Julio was toen 31 jaar oud, Waldramina 26 jaar.  Met hun huwelijk van 79 jaar zijn ze het langst getrouwde stel ter wereld. Inmiddels is Julio 110 jaar oud en Waldramina mag binnenkort 105 kaarsjes uitblazen. In een interview met het Guinness World Records onthullen ze zes geheimen achter hun lange, gelukkige huwelijk.

eah, Margriet is genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons winnen? Stem dan snel!

1. Hechte vriendschap als basis

Julio en Waldramina waren eerst vrienden en kenden elkaar daardoor al zeven jaar voordat ze gingen trouwen. Ze bewijzen hiermee dat vriendschap een goede basis is voor een langdurige relatie. Vrienden kennen elkaar namelijk door en door waardoor je niet wordt verblind door tekortkomingen.

2. Maak tijd voor elkaar

Julio en Waldramina vinden het heel gezellig om samen tijd met elkaar door te brengen. Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar na 79 jaar vinden ze het nog steeds super belangrijk om samen tijd door te brengen. Kun je met je partner eindeloos praten of gewoon stil zijn zonder dat het ongemakkelijk wordt? Dan zit je goed!

3. Negeren van anderen

Julio en Waldramina trouwden intiem en in het geheim omdat familieleden het niet eens waren met het huwelijk. Natuurlijk is het raadzaam om negatieve meningen over je partner aan te horen van vrienden en familie, maar het blijft altijd je eigen partnerkeuze. Uiteindelijk weet je zelf wie het beste bij je past en met wie je samen oud wilt worden. Trek je dus net als Julio en Waldramina niet veel van de mening van anderen aan.

Lees ook
Onderzoek: ‘Trouwen is letterlijk en figuurlijk goed voor je hart’

4. Respect

Het echtpaar geeft aan dat respect een belangrijk onderdeel is in hun relatie. Ze onderhouden hun relatie met respect en hebben nooit ruzie gehad. Natuurlijk waren er onenigheden, maar dit hebben ze nooit laten merken aan hun vijf kinderen. Zij verdienen ook respect en liefde.

5. Verliefd

Na zo veel jaar kunnen Julio en Waldramina nog steeds vertellen waarom ze verliefd zijn geworden op elkaar. Waldramina vond Julio een liefhebbende man met een jonge geest die ook nog eens prachtige gedichten schreef. Julio viel als een blok voor de schoonheid van Waldramina, haar grote hart en haar sterke karakter. Daarnaast genoot hij van de lange gesprekken die ze samen konden voeren. Romantisch om daar zelf ook eens aan terug te denken.

6. Volwassenheid is de sleutel

Volgens het echtbaar is volwassenheid de sleutel van hun lange relatie. In een interview met Guinnes World Records geven ze aan dat ze vanaf het begin van hun huwelijk verliefd én volwassen waren. Ze kenden elkaar hierdoor goed en zo konden ze emotioneel groeien om samen hun toekomst te bepalen. Hun geheime formule voor een lang en gelukkig huwelijk is liefde, volwassenheid en wederzijds respect.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? 
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | Guinnesworldrecords.com, Well + Good
Beeld | iStock

Ook interessant