Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Liefhebbers opgelet: vanavond is de laatste supermaan van dit jaar te zien

de-laatste-supermaan-van-dit-jaar-is-vanavond-te-zien.jpg

De laatste supermaan van dit jaar is vanavond, op 7 mei, te zien. Ga er maar goed voor zitten, want de eerstvolgende laat zich pas volgend jaar in april weer zien. Maar gelukkig worden we tot die tijd niet met lege handen achtergelaten. Er staan namelijk nog wat natuurverschijnselen voor het eind van dit jaar op de planning. 

De laatste supermaan van dit jaar krijgt als een heus eerbetoon aan de lente de naam super flower moon. Klinkt al veelbelovend toch?

De laatste supermaan 

Echte maanfans werden eerder dit jaar al flink getrakteerd. Supermanen komen namelijk niet heel vaak voor, maar dit jaar heeft er al drie keer een supermaan aan de sterrenhemel gestaan. Best bijzonder dus. Vorige maand nog kregen we een mooie roze variant voorgeschoteld. De laatste supermaan zal in dat opzicht iets minder spectaculair zijn en ook staat ‘ie iets verder van de aarde, waardoor de supermaan iets kleiner zal zijn dan die in april.

Lees ook: Hoeveel invloed heeft volle maan nu écht op je?

Andere maanfenomenen  

Mocht je de laatste supermaan vanavond niet goed zien of ‘m om een andere reden toch mislopen, dan is er nog een aantal andere momenten om naar uit te kunnen kijken. Dit jaar staat er namelijk nog twee keer een micromaan op de planning. De naam verklapt het al een beetje, maar het gaat hierbij om het tegenovergestelde van een supermaan. De maan staat in dit geval zo ver mogelijk van de aarde. Je zult dus wel een verrekijker moeten inschakelen om hem goed te kunnen zien.

De twee maanfenomenen zullen op 1 oktober en 31 oktober plaatsvinden. Oktober wordt dus extra bijzonder voor de liefhebbers van natuurverschijnselen, omdat beide micromanen in dezelfde maand vallen. Dat betekent ook nog eens dat de micromaan van 31 oktober een zogeheten blauwe maan zal zijn.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Flair
Beeld | iStock

M20

Margriet 20 ligt in de winkels, met alles over (in je eentje) bewegen met de mooiste fiets- én wandelroutes in Nederland. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m veilig online zonder extra verzendkosten.

Ook interessant