Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Laatkomers: het zijn bijna altijd aantrekkelijke vrouwen

laatkomers-aantrekkelijke-v.jpg

We hebben allemaal wel zo’n vriendin die standaard tien minuten te laat komt. Op haar dooie gemak wandelt ze binnen alsof er niets aan de hand is en ze komt er nog mee weg ook. Terwijl jij misschien liever twintig minuten te vroeg bent dan één minuut te laat. En áls je al eens iets te laat komt, dan fronsen de wenkbrauwen.

Waarom komt de chronische laatkomer ermee weg en jij niet?

Ontspannen te laat komen

Vrouwen komen vaker te laat dan mannen, zegt psycholoog Jeffrey Wijnberg tegen RTL Nieuws. Vooral aantrekkelijke vrouwen hebben hier volgens hem een handje van. “Vrouwen die een goede uitstraling hebben, aantrekkelijk en aardig worden gevonden, merken al snel dat ze het kunnen maken om te laat te komen.” Sterker nog, het geeft ze een bepaalde status, legt Wijnberg uit.

Volgens de psycholoog  is het een onbewuste vorm van machtsuitoefening. “Dit gaat dan wel specifiek over de groep mensen die geen stress ervaren bij het te laat komen en er zich ontspannen onder voelen.”

Altijd te vroeg

Ook als je een pietje-precies bent als het gaat om punctualiteit, zegt dit iets over jou, legt Wijnberg uit. “Dit zijn toch vaak meer ‘de dwangneuroten’ onder ons. Die zijn liever twintig minuten te vroeg dan een minuut te laat.” Deze punctuele mensen willen volgens de psycholoog koste wat het kost betrouwbaar overkomen op anderen.

En als hun strakke planning in het honderd loopt, verzinnen ze liever een smoes dan dat ze ‘zomaar’ te laat komen. “Dat heeft te maken met het beeld dat anderen van ons schetsen. Mensen willen zich mooier voordoen dan ze zijn. We doen nu eenmaal alles voor een goed imago.”

Bron | RTL Nieuws |
Beeld | iStock |

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant