Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Bijna de helft van de vrouwen boven de 60 voelt zich vaak eenzaam

alleen_u.png

Margriet deed in 2014 onderzoek onder haar lezeressen naar eenzaamheid. De uitkomst stemde niet vrolijk. Van de vrouwen van 60 jaar en ouder voelt 40 procent zich vaak eenzaam.

Aan de enquête deden lezeressen van 20 jaar en ouder mee, een kwart daarvan gaf aan zich regelmatig eenzaam te voelen.  Van de vrouwen van 60 jaar en ouder ligt dit percentage een stuk hoger en voelt 40 procent zich vaak eenzaamVooral tijdens de feestdagen komt het gevoel van eenzaamheid naar voren, 25 procent van alle ondervraagden voelt zich dan eenzamer dan anders.

Virtueel contact even belangrijk

Een kwart van de vrouwen van 60 jaar en ouder vindt virtueel contact net zo belangrijk als real life contact. Dit geldt overigens ook voor de andere leeftijdsgroepen.  Nog een opvallende uitkomst is dat 50 procent van de groep tussen de 20 en 29 jaar graag meer contact zou willen met vrienden. Ook zegt 35 procent van deze groep dat alleen zijn ze ongelukkig maakt.

In 4 stappen naar een socialer leven

Herken je dit? Dan weet je misschien ook dat het moeilijk is om van eenzaamheid af te komen. Het is net of de omgeving ruikt dat je naar contact snakt. Dat schrikt af, waardoor het nóg moeilijker wordt om contact te leggen. Deskundigen zijn het erover eens dat het voor iemand die zich eenzaam voelt geen zin heeft om ‘zomaar’ contacten aan te knopen en raden aan om eerst deze 4 stappen te ondernemen. Ook deze adviezen bij eenzaamheid kunnen je goed op weg helpen.

Word lid van Margriets Vriendinnengroep

Dat veel vrouwen op zoek zijn naar vriendschap, blijkt ook uit onze vriendinnengroep op Facebook met al meer dan 2000 leden. Zou jij ook wel wat meer vriendinnen willen hebben? Praat gezellig met ons mee! Het is makkelijk, snel en voor wie het nog spannend vindt om nieuwe contacten aan te gaan: anoniem.

M49-CoverDossier eenzaamheid

In Margriet 49 uit 2014 vind je een uitgebreid dossier over eenzaamheid. Deze kun je, ook nu nog, online nabestellen. Let wel op dat je de goede jaargang bestelt: M49 uit 2014.

Ook interessant