Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Kunstenares Claudia legt hartenschilderijtjes te vondeling: ‘Ik wil de wereld een beetje mooier kleuren’

claudia-ten-hoeve.jpg

Kunstenares Claudia ten Hoeve (49) uit Utrecht legt hartenschilderijtjes te vondeling. Haar motto: kleine dingen maken een groot verschil.

“Het idee ontstond zo’n zes jaar geleden. Ik was aan het schilderen voor een expositie, en besefte dat kunst kopen niet voor iedereen is weggelegd. Er hangt wel een
prijskaartje aan. Ik wil met mijn schilderijen iets positiefs uitdragen en zo ontstond hARTkado.nu. Voor dit project maak ik kleine schilderijtjes met een hart, die ik feestelijk inpak in doorzichtig folie met een kaartje erbij. De hartcadeautjes leg ik te vondeling, op een willekeurige plek, voor een willekeurig iemand. Ik krijg hulp van vrienden met het verspreiden van de pakjes. Zo liggen er schilderijtjes in Amerika, Rusland, China, Denemarken en natuurlijk Nederland op bankjes in het park, in het ziekenhuis of in de trein. Soms leg ik één harten-schilderij per week neer, soms wel twintig tegelijk. Ik wacht altijd tot ik alleen ben om het verrassingseffect te vergroten, maak een foto en ren dan snel weg. Mensen zijn blij, verrast en ontroerd, maak ik op uit de reacties die ik krijg op mijn website of Facebookpagina. Soms geven mensen het schilderij door aan iemand die een hart onder de riem kan gebruiken. Ook hoor ik dat kinderen hun eigen knutselwerkjes zijn gaan verspreiden. Geweldig toch? Ik ben ervan overtuigd dat iedereen een verschil kan maken in de wereld. Dat zeg ik ook altijd tegen mijn eigen kinderen: alles wat je doet – al is het maar eens in je leven – kan al een positief sneeuwbaleffect hebben en anderen inspireren om ook iets goeds te doen.”

 

 

 

 

 

 

 

Een voorbeeld van een hARTkado. 

Kijk voor meer informatie op  hartkado.nu en facebook.com/hartkado.nu.

Tekst | Otje van der Lelij
Foto’s | Ester Gebuis (portret Claudia) en facebook.com/hartkado.nu

Dit interview is een onderdeel van het artikel ‘Goeddoen maakt gelukkig’ uit Margriet 2017-28. Je kunt het hele artikel lezen via Blendle of editie 28 nabestellen via Magazine.nl.

Ook leuk om te lezen

Bekijk ook onderstaande video waarin een vierjarig meisje samen met een politieagent ‘op jacht’ gaat naar monsters. Het huis, waarin ze net woont, moet per slot van rekening wel veilig zijn.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant