Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Nog 108 dagen tot Sinterklaas: híer liggen de kruidnoten alweer in de winkels

hier-liggen-kruidnoten-alweer-in-de-winkels.jpg

Het duurt nog vier maanden voordat het Sinterklaas is, maar de pepernoten liggen zoals ieder jaar alweer in de winkels. Sterker nog: sinds juli al. 

De Jumbo-vestiging in de Overijsselse plaats Goor is één van de eerste winkels die het snoepgoed alweer in de schappen heeft liggen.

Nóg eerder kruidnoten

Sinds 26 juli al, toen de hittegolf nog in volle gang was en er zelfs een warmterecord gebroken werd. “Vorig jaar hadden we ze in augustus. Toen kregen we verschillende opmerkingen dat ze te vroeg in de schappen lagen. Toen dacht ik: dan wil ik ze volgend jaar nog eerder”, aldus de winkelmanager tegen Metro. En of het ook al gekocht wordt, ondanks de negatieve reacties die ze erop krijgen? Jazeker.

Ongeschreven kruidnotenregel

Kruidnoten in de zomer al verkopen, is natuurlijk niet verboden. Het komt meer door de leveranciers van de winkels én de ongeschreven regel dat het echt nog te vroeg voor sinterklaassnoepgoed is dat het niet eerder dan eind juli of begin augustus in de winkels ligt.

Bolletje is later

Bolletje laat bijvoorbeeld nog eventjes op zich wachten. De fabriek is nu volop kruidnoten aan het klaarstomen zodat ze vanaf september te koop zijn. Dat wachten wordt beloond met twee nieuwe smaken: kokoschocolade en een mix van pure chocolade, melkchocolade en karamel.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.  

Bron | Metro, AD
Beeld | iStock

Ook interessant