Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Zo lang duurt het om kruidnoten en andere sinterklaaslekkernijen te verbranden

zo-lang-duurt-het-om-kruidnoten-en-andere-lekkernijen-te-verbranden.jpg

De goedheiligman is weer in het land, maar weet je wel hoe lang het duurt voordat je al dat lekkers verbrandt? We geven je één advies mijn lieve kind, bezint eer ge eraan begint.

Het heerlijk avondje is weer aangebroken, en dus grijpen we weer massaal naar de kruidnoten, chocoladeletter, schuimpjes en stukjes amandelstaaf. Heb je moeite om tijdens de feestdagen maat te houden? Bedenk dan dat er vaak makkelijker in gaat dan dat je het er weer afkrijgt. We zochten de verbrandingstijd voor de meest populaire sinterklaaslekkernijen voor je uit:

Kruidnoten verbranden

Laten we met het populairste snoepgoed beginnen. Twee handjes normale kruidnoten (60 gram) telt al snel zo’n 264 calorieën. Als je niet wil dat die de rest van het jaar aan je dijen blijven kleven, moet je daar zo’n 40 minuten voor traplopen. Evenveel minuten fietsen is overigens net zo effectief. Klinkt dat allemaal te sportief? Stort je dan op huishouden. Met 75 minuten stofzuigen, dweilen en ramen lappen verbrand je ongeveer evenveel energie.

Stukje amandelstaaf

Je zou het misschien niet verwachten, maar een stukje amandelstaaf bevat een stuk minder calorieën. Wanneer je het aankunt om niet de hele staaf op te eten en slechts een klein stukje (25 gram) neemt, is dat slechts zo’n 113 calorieën. En die heb je in een mum van tijd weer verbrand. Bijvoorbeeld door even een half uur actief bezig te zijn met intensieve huishoudelijke taken zoals stofzuigen. Maar je kunt natuurlijk ook even naar de stad fietsen voor de laatste sinterklaasinkopen. Met 20 minuten normaal doortrappen heb je die amandelstaaf alweer verbrand.

Schuimpjes

Vis jij het liefst de schuimpjes uit de bak met snoepgoed? Wanneer je kijkt naar de calorieën is dit nog best een ‘gezonde’ keus. Wanneer je drie schuimpjes eet, hoef je namelijk maar 45 calorieën te verbranden! Valt best mee, toch? Met een wandeling van 15 minuten ben je er al, en met fietsen ben je nog sneller klaar: in slecht 6,5 minuut heb je de schuimpjes weer verbrand.

Chocolade (puur)

Voor een stuk chocolade moet je helaas een stuk harder werken. We raden je aan om die chocoladeletter daarom niet in één keer weg te werken, want daarvoor moet je behoorlijk aan de bak. Houd je het slechts bij een klein stukje á 25 gram, dan moet je zo’n 45 minuten wandelen om de 136 calorieën te verbranden. Met hardlopen bereik je dit al een stuk sneller. Gemiddeld zo’n 15 minuten. Te koud buiten? Vijftig minuten licht huishoudelijke taken zoals afwassen en stoffen is even effectief.

Taaitaaipop

De één vindt het heerlijk en de ander vind ze niks. Eén ding is zeker, voor drie taaitaaipoppetjes hoef je in ieder geval niet zo heel veel moeite te doen om te voorkomen dat ze op je heupen gaan zitten. Met drie stuks zit je ongeveer op 63 calorieën. Wanneer je vervolgens het hele huis gaat stofzuigen of 10 minuten naar de supermarkt fietst, heb je ze er dus al weer af.

Lees ook
In déze sinterklaaslekkernij zit de meeste suiker

Bron | GezondNu
Beeld | iStock

Ook interessant