Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Recept: Krabcakejes

krabsalade-cakejes.png

Krabcakejes kan zowel een voorgerecht als een uitgebreide snack zijn.

Ingrediënten

3 blikjes krabvlees (inh. 170 g)
100 g creamcrackers
1 ei
2 el mayonaise
2 tl pittige mosterd
1 tl worcestershiresaus
2 el bieslook, fijngehakt
3 el plantaardige olie

Bereiding

Laat het krabvlees goed uitlekken op een zeef en druk er met de bolle kant van een lepel het vocht uit. Verkruimel de crackers en meng ze samen met het krabvlees en de overige ingrediënten, op de olie na, tot een stevig beslag. Vorm er met twee lepels twaalf even grote bolletjes van en druk deze stevig in elkaar tot de vorm van kleine hamburgertjes. Laat ze een uur opstijven in de koelkast. Verhit de olie in een koekenpan en bak de krabcakejes in 2 min. per kant goudbruin.

Tip: lekker als garnituur bij de caesarsalade of los geserveerd met remouladesaus. Meng hiervoor 3 el mayonaise, 1 el yoghurt, 1 fijngehakte augurk, 2 tl gehakte kappertjes, 2 tl fijngehakte peterselie, 1 klein gesnipperd sjalotje en breng op smaak met peper en zout.
Bereidingstijd: 25 min. + 1 uur opstijven.

Ook interessant