Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Koukleumen opgelet! Er komen weer zachte winterdagen aan

zacht-winterweer.jpg

Ben jij de laatste doordeweekse dagen zo min mogelijk buiten geweest? En heb je de gure avonden rillend met een kopje thee onder een dekentje op de bank doorgebracht? Dan hebben wij goed nieuws voor je: het is voorlopig even klaar met het strenge winterweer.

De vooruitzichten zijn nat en grijs en de dooi is een feit. De kans dat er de eerste dagen meer dan natte sneeuw gaat vallen, is nagenoeg nihil.

Boven het vriespunt

Vooral vandaag en morgen verlopen erg nat. Er trekken vanuit het westen regengebieden over heel Nederland. Deze neerslag zorgt ervoor dat alle laatste sneeuwresten in een rap tempo verdwijnen. Ook in de nachten zal de temperatuur grotendeels boven het vriespunt blijven.

Schaatsen terug naar zolder

Vandaag en morgen zullen vooral aanvoelen als een natte herfst met harde wind. Hoewel het maandag iets minder regent dan zondag, zal er alsnog flink wat uit de lucht komen vallen. In de dagen daarna wordt het waarschijnlijk iets droger, maar blijft de aanvoer van zachte lucht uit het westen het weerbeeld bepalen. Helaas is het nog steeds eind januari, dus winterse buien en natte sneeuw zijn niet uitgesloten. Aan het eind van de week zal het rond de drie of vier graden worden overdag en rond het vriespunt in de nachten. Schaatsen zit er dus voorlopig niet meer in.

Geen heftige winter

Ook op de langere termijn lijken we waarschijnlijk geen ‘Russische winter’ te krijgen. Zo is er meer dan negentig procent kans op maximumtemperaturen die boven het vriespunt liggen. Nachtvorst is en blijft mogelijk, maar daarbij zal het hooguit om enkele graden onder het vriespunt gaan. Geen Siberische toestanden dus, voor zover weerdeskundigen het nu kunnen inschatten.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Metro
Foto | iStock

Ook interessant