Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Kou is van korte duur: winter lijkt nu alweer voorbij te zijn

kou-is-van-korte-duur-winter-lijkt-nu-alweer-voorbij-te-zijn.jpg

Voor veel mensen kan de zomer niet snel genoeg beginnen, maar er zijn nog een aantal winterfans die juist hopen op nog een paar koude dagen. Voor deze laatste groep heeft Weerplaza nu teleurstellend nieuws: de kou lijkt van korte duur, want in hun dertigdaagse verwachting zijn er namelijk totaal geen signalen van koude temperaturen te zien.

Volgens weerman Raymond Klaassen ‘lijkt het er dan ook op dat deze meteorologische winter als een nachtkaars uitgaat, zover die überhaupt al was aangegaan.’

Kou is van korte duur

De weerkaarten laten volgens Weerplaza een ‘te warme blob’ zien de komende dagen. “De grootste warmte-afwijking zien we boven het oosten van Europa waar verschillen van drie tot ruim acht graden ten opzichte van normaal worden verwacht,” aldus Klaassen. De kans op een paar koude dagen in februari is dan ook nihil.

Lees ook: waarom het in de winter meer moeite kost om af te vallen

Rustige week

Gek genoeg begon de week vandaag koud, met in het Limburgse Beek voor het eerst temperaturen onder de -5 graden. Toch is dit geen voorbode voor de rest van de week: deze verloopt namelijk, dankzij een krachtig hogedrukgebied, zeer rustig en droog. Er valt amper neerslag en er worden overdag temperaturen tussen de 5 en 8 graden verwacht. Volgende week zit het ons wat minder mee en trekken er storingen over het land. Hierdoor wordt het overduidelijk wisselvalliger en ook natter weer.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | AD
Beeld | iStock

Ook interessant