Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Kortste dag van het jaar: zó vroeg gaat de zon vandaag al onder

zon-onder.jpg

Het is je vast niet ontgaan dat de zon vandaag nogal laat opkwam (8.49), maar wist je dat deze ook weer heel vroeg onder gaat? Het is vandaag de kortste dag van het jaar, wat betekent dat de zon om 16.30 ondergaat.

In totaal is het dus slechts 7,5 uur licht…

Late zonsopkomst

Gelukkig worden de dagen volgende week weer langer. “Eerst merken we het nog niet echt, want in de ochtend blijft het zelfs nog wat langer donker,” zo meldt Weeronline. “Pas 30 december wordt de meest late zonsopkomst genoteerd. En in de eerste week van januari komt de zon heel langzaam weer wat eerder op.”

Geen winterweer

Vandaag is ook de start van de astronomische winter. Deze begint vrij zacht met een temperatuur van negen graden. Van echt winterweer is in de aanloop naar Kerstmis volgens Weeronline allerminst sprake. Met acht graden op de Wadden tot tien graden in het zuiden ligt de temperatuur hoger dan gemiddeld deze tijd van het jaar. ‘s Nachts blijft het kwik boven nul.

Wisselvallige dag

Vandaag is het naar verwachting bewolkt en kan het geregeld regenen. ‘s Middags schijnt mogelijk af en toe de zon. Daarbij staat een zwakke tot matige zuidenwind.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via 
margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | AD
Beeld | iStock

Ook interessant