Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Waarom het kopen van een puppy alleen maar duurder wordt

puppy.jpg

De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat aanzienlijk meer mensen een puppy willen. Hondenfokkers worden de laatste tijd platgebeld en de wachttijden voor vrijwel alle rassen lopen op. Het gevolg? De aankooprijzen beginnen flink de pan uit te rijzen…

Want waar bijvoorbeeld een labradoodle-pup vorig jaar nog zo’n 800 euro kostte, is dat nu gemiddeld 1300 (!) euro.

Extra vraag naar puppy’s

Dat de populariteit van puppy’s zo is gestegen, heeft alles te maken met de coronacrisis. Veel mensen zitten al maanden thuis en hebben hierdoor meer tijd voor een hond. Wil Mennings, voorzitter van de Vereniging Beroepsmatige Kennelhouders (VBK), merkt ook een flinke stijging van telefoontjes: “Zeker nu de zomervakantie veelvuldig in eigen land wordt doorgebracht, is er extra vraag”, zo vertelt hij aan het AD. “De nestjes voor de komende maanden zijn allemaal gereserveerd, een hond is nu eenmaal geen machine. Je kunt niet vandaag bestellen en verwachten dat ie morgen wordt afgeleverd.”

Gezondheid puppy voor alles

Mensen die in deze tijd een puppy willen, moeten dan ook lang wachten. “Bij officiële fokkers krijgen de teefjes één keer per jaar een nestje”, aldus Mennings. “Ze kunnen er niet meer op de wereld toveren, gezondheid gaat voor alles. Door de drukte duurt het nu een stuk langer voordat je aan de beurt bent, dit jaar zit eigenlijk alles al vol.”

Lees ook
Dierenbescherming waarschuwt: ‘Verwen je hond niet te veel tijdens de coronacrisis’

Pas op voor oplichters

De extra vraag naar puppy’s zorgt ook weer voor een toename aan oplichting. Veel criminelen proberen volgens Mennings een slaatje te slaan uit de groeiende vraag naar pups. “We hebben recent meerdere meldingen gekregen dat oplichters reageren op advertenties van mensen die op zoek zijn naar een jonge hond. Via een appje worden foto’s en informatie van een hond doorgestuurd plus het verzoek een aanbetaling van een paar honderd euro te doen. Als je betaalt, ben je de klos. Dus we roepen iedereen op nooit een aanbetaling voor een hond te doen, vaak is het dan niet in de haak en ben je je geld kwijt.”

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | AD
Beeld | iStock

Ook interessant