Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Konvooi van koningin Máxima staande gehouden door de politie

maxima-ehtiopie-politie-margriet.jpg

Het bezoek van koningin Máxima aan Ethiopië heeft een verrassende wending gekregen. Hare majesteit en haar konvooi zijn staande gehouden door de politie. 

De Ethiopische agenten vonden dat de wagens te hard reden.

Koninklijke standaard

Máxima was met haar stoet onderweg van de plaats Debre Berhan naar de hoofdstad Addis Abeba. De auto waarin zij zat, was uitgerust met de koninklijke standaard, die bedoeld is om aan te geven dat er een royal in de wagen zit. De rest van de beveiligingswagens hadden hun knipperlichten aan.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.  

Geen boete

Maar dat weerhield de verkeersagenten er dus niet van om de auto even aan de kant van de weg te zetten wegens te hard rijden. Nou schijnt het wel vaker voor te komen dat hoog bezoek wat harder over het asfalt sjeest. Gelukkig kon het Ethiopische gezelschap waarmee Máxima reisde uitleggen wat er aan de hand was. Eind goed al goed zónder boete, dus.

Máxima Ethiopië Margriet

Verenigde Naties

Máxima is in Ethiopië namens de Verenigde Naties, om bedrijven aldaar te adviseren over mobiel bankieren. De meeste inwoners van het Afrikaanse land hebben daar geen toegang toe. En anno 2019 mag daar natuurlijk best verandering in komen om het bedrijfsleven te stimuleren. Onze koningin is inmiddels weer thuis.

Bron | NOS
Beeld | ANP

Ook interessant