Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Koninklijke terugblik: de verloving van prins Claus en prinses Beatrix

koninklijke-terugblik-de-verloving-van-prins-caus-en-prinses-beatrix.jpg

Op 28 juni 1965 vond de verloving van prins Claus en prinses Beatrix plaats. Dat betekent dat het vandaag alweer 55 jaar geleden is dat, de destijds koningin der Nederlanden, Claus van Amsberg het ‘jawoord’ gaf. Ter ere van deze historische koninklijke gebeurtenis zetten we een aantal mooie foto’s van deze bijzondere dag op een rij.

De verloving werd groots aangekondigd op Paleis Soestdijk.

Verloving

Prinses Beatrix en de Duitse diplomaat prins Claus leerden elkaar kennen op een feest in Bad Driburg in 1962. Drie jaar later vroeg de Duitse Claus van Amsberg Beatrix ten huwelijk. Voordat het huwelijk kon plaatsvinden werd er toestemming gevraagd aan de regering en aan het Parlement. Toen beide partijen instemden kreeg Claus von Amsberg de Nederlandse nationaliteit. De verloving werd groots bekendgemaakt. Niet met een simpel bericht, maar via zowel radio als televisie. Het huwelijk zelf vond een jaar later plaats, op 10 maart 1966.

Prinses Beatrix stelt haar verloofde Claus von Amsberg voor, in de tuin van paleis Soestdijk
Prinses Beatrix en Claus van Amsberg bewonderen een oude koffieketel die zij ten geschenke hebben gekregen in de Drentse hoofdstad Assen.
De viering na de verloving te Paleis Soestdijk.
Na de verloving deed het koningspaar een ronde door Nederland. Toen het verloofde paar het provinciehuis in Leewarden verliet stonden aan weerszijden van de uitgang meisjes in originele Friese klederdracht opgesteld.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Blauw Bloed
Beeld | ANP

Ook interessant