Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Smullen! Zó maak je snel deze koninklijke koekjes

koningskoekjes.jpg

Niets is zo lekker als de geur van versgebakken koekjes. Deze feestelijke versie maak je snel en gemakkelijk van ingevroren koekjesdeeg. En de kroonachtige vorm maken ze ook nog eens extra leuk voor Koningsdag.

Dit heb je nodig:

  • 250 g zachte roomboter
  • 150 g poedersuiker
  • 15 g vanillesuiker
  • mespunt zout
  • 270 g patentbloem

Basisrecept zandkoekjesdeeg:

  1. Meng de zachte roomboter met de poedersuiker, vanillesuiker en een mespunt zout.
  2. Kneed hier het patentbloem door en vorm een bol van het deeg.
  3. Deze koekjes bak je ± 15 min. in een voorverwarmde oven van 170 °C.

Handige weetjes!

  • Deeg voor zandkoekjes kun je het best in een rol invriezen.
  • Verdeel het basisrecept in 3 bolletjes deeg.Vorm hier rollen van en verpak elke rol zo strak mogelijk in bakpapier.
  • Ontdooien van een rol duurt ongeveer 90 minuten.
  • In plaats van een rol in te vriezen, kun je zandkoekjesdeeg ook alvast in de gewenste vorm uitsteken. Dan kun je later koekjes bakken zonder het deeg eerst te ontdooien.
  • Tel 2-3 min. (afhankelijk van de dikte) op bij de aangegeven baktijd als je bevroren koekjes bakt.

Onder redactie van Anita Vlaar Tekst | Beanca de Goede
Fotografie | Renee Frinking

Dit recept komt uit Margriet 2018-17. Bestel deze editie na via magazine.nl.

Leuk om te lezen

Bekijk ook

Vriendinnen Ingrid en Liezet gaan op pad in het oosten van Nederland.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant