Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Koninklijk gezin is verhuisd naar Paleis Huis ten Bosch

koninklijke-familie-tijdens-de-jaarlijkse-fotosessie-13-juli-2018.png

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en hun drie dochters hebben zondag officieel hun intrek genomen in Paleis Huis ten Bosch in Den Haag. Dit meldt de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD). Het gezin wordt nog wel even omringd door bouwvakkers: naar verwachting is de renovatie van het paleis pas in het voorjaar helemaal afgerond.

De afgelopen weken zijn verhuizers druk bezig geweest om alle spullen van het koningspaar en hun drie dochters naar hun nieuwe optrekje te brengen. Erg ver hoefden de verhuizers niet te rijden. Huis ten Bosch ligt maar zes kilometer van de Wassenaarse villa De Eikenhorst waar het gezin sinds 2003 woonde. De prinsessen Amalia, Alexia en Ariane zijn hier opgegroeid.

Dure klus

Tot 2014 woonde prinses Beatrix, eerst nog als koningin, op Huis ten Bosch. Daarna werd het paleis ingrijpend gerenoveerd. Deze renovatie is nog steeds niet klaar, er vinden nog steeds werkzaamheden plaats. Naar verwachting zal het paleis in het voorjaar helemaal ‘af’ zijn. De renovatieklus viel met 63 miljoen euro een stuk hoger uit dan de 35 miljoen waar aanvankelijk van uit werd gegaan.

Oefening hulpdiensten

In december hielden politie, brandweer en andere hulpdiensten nog een grote oefening op het terrein van het paleis. Volgens de RVD om voorbereid te zijn op situaties die zich kunnen voordoen wanneer het koninklijke gezin er woont.

Paleis Huis ten Bosch in januari 2019

De huismeester van Paleis Huis ten Bosch hijst de Koninklijke standaard.

Bron | Rijksvoorlichtingsdienst (RVD), blauwbloed
Foto | RVD

Ook interessant