Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Koningspaar biedt in videoboodschap excuses aan voor vakantie

koningspaar-biedt-in-videoboodschap-excuses-aan-voor-vakantie.jpg

Koning Willem-Alexander heeft voor het eerst zelf gereageerd op de commotie die is ontstaan over zijn vakantie naar Griekenland. In een videoboodschap bied het koningspaar hun excuses aan aan het Nederlandse volk.  

De video is gedeeld op het Instagramaccount van het Koninklijk Huis.

Vakantie naar Griekenland

Afgelopen vrijdag bleek dat koning Willem-Alexander, koningin Máxima en hun dochters in Griekenland waren om daar vakantie te vieren. Dat zorgde voor veel ophef en een storm aan kritiek, zowel van het volk als de Tweede Kamer. De Oranjes besloten hun vakantie daarom af te breken, en keerden zaterdag alweer terug naar Nederland.

Videoboodschap van het koningspaar

Vandaag reageren de Oranjes voor het eerst zelf op de commotie rondom zijn vakantie. “Met spijt in het hart richt ik mij tot u”, opent koning Willem-Alexander de videoboodschap. “Het doet pijn om uw vertrouwen in ons beschaamd te hebben.” Hoewel de reis volgens de koning binnen de voorschriften van het coronabeleid paste, geeft de koning toe dat het heel onverstandig was om geen rekening te houden met de nieuwe coronamaatregelen. De keuze om terug te keren naar Nederland was een eigen besluit, toen zij beseften dat ze niet hadden moeten gaan.

Coronacrisis

Vervolgens zegt koning Willem-Alexander dat het koningspaar al vanaf dat de coronacrisis uitbrak hun best gedaan heeft om – binnen de grenzen van het coronabeleid – er zo veel mogelijk te zijn voor iedereen die in deze tijd steun zoekt. “Het is voor iedereen een moeilijke tijd. Een tijd van gemis, beperkingen en zorgen. Van angst, boosheid en onzekerheid ook”, zegt de koning. “Met u en met al die mensen die direct of indirect geraakt zijn, voelen wij ons verbonden.”

‘Betrokken, maar niet onfeilbaar’

De Oranjes zeggen zich samen met het volk te blijven inzetten om het coronavirus onder controle te krijgen, zodat iedereen wanneer het kan het gewone leven weer kan oppakken. “Dat is nu het allerbelangrijkste en daar gaan wij mee door, naar ons beste kunnen.” De koning sluit de videoboodschap af: “We zijn betrokken, maar niet onfeilbaar.”

Bekijk de volledige videoboodschap van het koningspaar hieronder:

Bron | Koninklijk Huis, Instagram
Beeld | RVD/Wesley de Wit

Yeah, Margriet is genomineerd voor Website van het Jaar 2020!
Help jij ons winnen? Stem dan snel!  

Ook interessant