Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Koningspaar steekt de handen uit de mouwen

koningspaar-2.jpg

Dit weekend zijn er veel vrijwilligers op pad gegaan voor de actie NLdoet, georganiseerd door het Oranje Fonds. Ook koning Willem-Alexander en koningin Máxima droegen hun steentje bij. Zij namen een speeltuin onder handen; de zandbak kreeg schoon zand en de speeltoestellen een sopje.

Koningspaar doet vrijwilligerswerk

Deze week zijn de koning en koningin veel in het nieuws geweest. Zo waren ze samen op staatsbezoek naar Frankrijk en ging koningin Máxima mee op schooluitje met prinses Alexia. Maar ondanks hun drukke agenda stond ook het weekend in het teken van werkzaamheden. De twee gingen in makkelijke kleding en voorzien van gele huishoudhandschoenen aan de slag bij speeltuin- en buurtvereniging Vreugdeoord in Alphen aan den Rijn. Hun werkzaamheden? Schoon zand kruien naar de zandbak en het schoonmaken van speeltoestellen.

Vrijwilligers massaal op pad

Zij zijn trouwens niet de enigen die dit weekend aan de slag gingen. Tijdens NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland georganiseerd door het Oranje Fonds, wordt dit weekend door het hele land en door veel mensen vrijwilligerswerk gedaan. In totaal waren er ruim 9.200 klussen aangemeld en doen ongeveer 350.000 vrijwilligers mee.

Koninklijke familie klust mee

Ook andere leden van de koninklijke familie staken trouwens de handen uit de mouwen. Afgelopen vrijdag zetten prinsessen Beatrix en Aimée en prinsen Constantijn en Floris zich in voor de Prinses Máxima Manege in Den Dolder, een hippisch therapeutisch centrum voor mensen met en zonder beperking. Zij gingen daar onder andere aan de slag met timmer- en schilderwerk en het begaanbaar maken van ruiterpaden.

Ook prinses Margriet en prof.mr. Pieter van Vollenhoven hielpen afgelopen vrijdagmiddag. Zij poetsten met andere vrijwilligers de brandweerwagens van het Brandweer- en Stormrampenmuseum in Borculo en maakten het museum in orde voor een nieuw seizoen. Prins Pieter-Christiaan en prinses Anita hielpen in de Haagse Rode Kruiswinkel bij een vroege paaslunch voor ouderen.

Bron: koninklijkhuis.nlNos
Foto: koninklijkhuis.nl

Ook interessant