Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Ook het koningspaar en prinses Beatrix laten zich inenten tegen het coronavirus

ook-koningspaar-en-prinses-beatrix-laten-zich-inenten.jpg

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zullen zich – wanneer ze aan de beurt zijn – zeker laten inenten tegen het coronavirus, evenals prinses Beatrix.

Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) bevestigd.

Prinses Beatrix laat zich inenten

Waar en wanneer prinses Beatrix en de andere leden van het koninklijk huis zich laten inenten, wordt echter niet bekendgemaakt, zegt de Rijksvoorlichtingsdienst.

Lees ook: In déze periode ben jij aan de beurt volgens het nieuwe vaccinatieplan

Andere koningshuizen

De Oranjes kiezen een middenweg tussen de standpunten van het Britse en Deense koningshuis. Buckingham Palace maakte namens koningin Elizabeth (94) bekend wel of niet inenten een privézaak was, waarover niets bekend zou worden gemaakt. Het Deense hof maakte begin deze week juist officieel bekend dat koningin Margrethe (80) zich had laten inenten. In de Golfstaten gingen de koningshuizen nóg een stap verder. Zo werden emir Tamim van Qatar en kroonprins Mohammed bin Salman van Saudi-Arabië gefilmd terwijl ze een prik kregen.

Het koningspaar heeft woensdagochtend verheugd gereageerd op de eerste vaccinaties in Nederland. ‘De start van de vaccinaties is een keerpunt dat hoop geeft op een uitweg uit deze crisis. Veel dank aan iedereen die hieraan meewerkt! Nu is het van belang om samen vol te houden’. Dat lieten Willem-Alexander en Máxima weten in een bericht dat werd gedeeld op sociale media.

Eerste Nederlander

Verpleeghuismedewerker Sanna Elkadiri (39) was woensdag de allereerste Nederlander die het vaccin kreeg. En dat terwijl ze in eerste instantie nog twijfels had over het vaccin. “Wat zit er in het vaccin, wat doet het met je, wat zijn de bijwerkingen? Ik ben me gaan inlezen, volgde het nieuws en sprak erover met collega’s. Nu heb ik besloten me toch te laten vaccineren, want het voelt goed”, vertelde ze aan NU.nl.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | ANP
Beeld | ANP

Margriet 03

Margriet 03 ligt nu in de winkel! Een extra dik nummer in het teken van body positivity, zelfvertrouwen en zelfacceptatie. Ook lees je een openhartig interview met Tjitske Reidinga, 59x zo houd je je relatie leuk en spannend én een aantal verre familierecepten.Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant