Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Zó gaat het Koningsdag-programma van de Oranjes eruitzien

koningsdag.jpg

Dat Koningsdag er dit jaar heel anders gaat uitzien, wisten we natuurlijk al. Toch was er nog maar weinig bekend over wat de koninklijke familie zelf precies op deze dag gaat doen. Tot nu: de Rijksvoorlichtingsdienst heeft vandaag het Koningsdag-programma van de Oranjes gedeeld.

Hoewel koning Willem-Alexander met zijn gezin net als de rest van Nederland gewoon thuisblijft, zal hij wel om 10.00 uur kort het volk toespreken. En daar blijft het niet bij…

Op verjaardagsvisite in Huis en Bosch

We krijgen een zeldzaam kijkje ín Paleis Huis ten Bosch via koningsdagthuis.nl. Het gaat dus voelen alsof we op verjaardagsvisite gaan bij onze koning. Verder kunnen we op tv, via de Nederlandse beeldbanken én op de socialmediakanalen van het koninklijk huis de hele dag door zien hoe koning Willem-Alexander zijn verjaardag viert. Samen met koningin Máxima, prinses Amalia, prinses Alexia en prinses Ariane, natuurlijk.

Nationale toost

De dag wordt feestelijk afgesloten door de koning, die om 16.00 uur het glas zal heffen tijdens de Nationale Toost. De bedoeling is dan dat ook wij vanuit huis met een glaasje champagne of een ander drankje proosten. Niet alleen op de jarige, maar ook op alle hulpverleners die alle aandacht verdienen.

Lees ook: dít is de verklaring van de kleuren van de Nederlandse vlag

Prinses Beatrix

Zal prinses Beatrix ook te zien zijn? Volgens royaltydeskundige Marc van der Linden niet. Zij zit in quarantaine, net als veel andere ouderen, weet hij te vertellen. En dat valt haar volgens hem erg zwaar. Vanaf 29 april mag ze twee familieleden als vaste bezoekers krijgen. Maar voor nu, blijft het bij ouderwets telefonisch contact.

M18

Margriet 18 ligt in de winkels, en die staat volledig in het teken van 75 jaar vrijheid. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m veilig online zonder extra verzendkosten.


Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | RTL Nieuws
Beeld | Brunopress

Ook interessant