Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Zo stoer heb je koningin Máxima nog nooit eerder gezien

koningin-maxima-rijles-vrachtwagen.jpg

Koningin Máxima liet zich tijdens een werkbezoek op woensdag van een heel stoere kant zien door achter het stuur van een vrachtwagen neer te strijken. Ze trapte haar schoenen er zelfs voor uit.

En daar zijn beelden van.

Koningin Máxima krijgt rijles in vrachtwagen

Máxima bracht woensdag een bezoekje aan de sector Transport en Logistiek in Nieuwegein, om te praten over meer vrouwen in die sector. Ze sprak verschillende vrouwelijke vrachtwagenchauffeurs (in opleiding) over het werk en tekort aan vrachtwagenchauffeurs in het algemeen. Om meer chauffeurs te trekken, is er steeds meer mogelijkheid om het werk parttime of op aangepaste werktijden te doen. En om het beroep nog meer glans te geven, klom hare majesteit zelf ook achter het stuur van een vrachtwagen.

Máxima vrachtwagen
Koningin Máxima vrachtwagen rijles

Lees ook:
Brokkenpiloot? Dít zegt jouw sterrenbeeld over je rijgedrag

Op blote voeten

Onder begeleiding van een vrouwelijke instructeur, kreeg Máxima rijles. Met blote voeten – want hakken zijn hierbij natuurlijk niet bepaald handig – stapte ze het voertuig in. En aan haar gezicht te zien beviel het maar wat goed! We wachten nog met smart op bewegende beelden.

Vrachtwagenchauffeur Máxima
Koningin Máxima rijles
Koningin Máxima rijles

Lees ook:
Onderzoek: vooral vrouwen houden Nederland draaiende tijdens de coronacrisis

Meiden die rijden

Nee, vrachtwagenchauffeurs zijn dus echt niet alleen maar stoere, brede mannen. Er zijn ook vrouwen die het vak uitoefenen, maar die mogen er meer zijn. Vandaar de aandacht van koningin Máxima ervoor. Wil je meer weten over vrouwelijke vrachtwagenchauffeurs? Dan vind je het misschien leuk om de achtdelige PowNed-serie Meiden die rijden te bekijken, waarin veertien vrouwelijke vrachtwagenchauffeurs een kijkje in hun (werk)leven geven.

Bron | Koninklijk Huis
Beeld | Brunopress

Voice Algemeen

Heb je geen tijd om vanuit je luie stoel je favoriete tijdschrift te lezen, maar wil je wél op de hoogte blijven van het beste van Margriet? Dan hebben wij iets leuks voor je: je kunt vanaf nu praten met Margriet via je Google Home óf Google Assistent op je telefoon of tablet. Zo heb je heel makkelijk toegang tot allerlei extra leuks. Benieuwd? Klik hier om direct met Margriet te praten. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant