Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Koningin Máxima moet rust houden vanwege mogelijke darminfectie

koningin-maxima.jpg

Geen goed nieuws voor koningin Máxima. Ze moet de komende periode thuis blijven om rust houden, want ze heeft waarschijnlijk een darminfectie.

Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) bekendgemaakt. De koningin moet haar reis naar Tanzania die gepland stond voor 6 en 7 november afzeggen.

Nog meer onderzoeken

Doktoren hebben volgens de RVD gezegd dat het waarschijnlijk om een darminfectie gaat, naar aanleiding van de klachten die ze heeft. Máxima moet nog meer onderzoeken ondergaan om dat te bevestigen.

Hoe erg de mogelijke infectie is en hoe lang de koningin rust moet houden, is volgens een woordvoerder van de RVD nog niet bekend.

Werkbezoek

Máxima zou Tanzania bezoeken in haar functie als speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor zogeheten inclusieve financiering voor ontwikkeling.

Máxima bezocht vandaag wel de vrijwilligersdag die werd gehouden vanwege het tienjarig bestaan van de hulplijn 113 Zelfmoordpreventie. Ze bezocht onder meer het callcenter waar de medewerkers telefoontjes beantwoorden en sprak met enkele van de ruim 200 vrijwilligers en medewerkers over hun werk.

Bron | NU.nl
Foto | ANP

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant