Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Koning Willem-Alexander over Máxima: ‘Alles heb ik dankzij haar’

koning-willem-alexander-over-maxima.jpg

In een interview met Wilfried de Jong, dat woensdagavond gelijktijdig door NPO1 en RTL4 werd uitgezonden, vertelde koning Willem-Alexander openhartig over Máxima, zijn grote liefde. “Ze betekent alles voor mij.” 

Ze is het allerbelangrijkste in zijn leven, vertelt koning Willem-Alexander over zijn vrouw Máxima in het gesprek ter gelegenheid van zijn vijftigste verjaardag. “Mijn geluk thuis, mijn kinderen; alles heb ik dankzij haar. Ze betekent alles voor mij.”

‘Groot geluk gehad dat zij haar leven met mij wilde delen’

“Ze is ook een maatje, een sparringpartner,” vervolgt de koning. “Ze is kritisch, maar ook zorgzaam. En ook vergevingsgezind als ik nukkig ben. Ze is gewoon een héle bijzondere vrouw, ik heb veel geluk gehad om haar te mogen ontmoeten. En een nog groter geluk dat zij haar leven met mij wilde delen.”

‘We beginnen pas net’

De koning ziet nog een lang en gelukkig leven voor zich, samen met zijn vrouw. “We beginnen pas net, we zijn pas achttien jaar samen”, vertelt de koning die zich ‘nog steeds dertig voelt’, ook al is hij vandaag vijftig geworden. “We hebben nog heel lang te gaan, gelukkig.”

Het interview met Willem-Alexander

Bekijk hier een terugblik op het interview met koning Willem-Alexander, waarin hij ook openhartig praat over de aangrijpende dood van zijn broer Friso en hoe zijn dochter Amalia voorbereidt op het koningschap.

Bron | NOS

Programma Koningsdag

Hiep hiep hoera! Onze koning blaast vandaag vijftig kaarsjes uit. Op deze Koningsdag brengen koning Willem-Alexander, koningin Máxima en de prinsjes Amalia, Alexia en Ariane een bezoek aan Tilburg. Dit staat er op hun programma!

Bekijk ook onderstaande video over wat prinses Ariane kreeg voor haar verjaardag.

Meer over de royals

 

Ook interessant