Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Koning Willem-Alexander komt mét kleerscheuren bij werkbezoek vandaan

koning-willem-alexander-komt-met-kleerscheuren-bij-werkbezoek-vandaan.jpg

Koning Willem-Alexander bracht dinsdag een bezoek aan een dak- en thuislozenopvang in het Limburgse Weert. En daar kwam hij niet zonder kleerscheuren vanaf. Letterlijk. 

Tijdens het bezoek werd zijn peperdure stropdas namelijk aan flarden geknipt. Gelukkig wel met zijn toestemming.

Geen lintje, maar een stropdas doorknippen

“De koning twijfelde wel even toen ik het hem vroeg”, vertelt Jozé Moonen, de vrouw die de stropdas van de koning kapot knipte, aan 1Limburg. Zij is de initiatiefnemer van het Zelfregiecentrum in de opvang, waar dak- en thuislozen op een laagdrempelige manier geholpen worden. Er werd dus geen lintje, maar een stropdas doorgeknipt. Net als bij de opening jaren geleden. “Want in het Zelfregiecentrum doen we alles anders.”

Dure stropdas van koning Willem-Alexander

Ook wethouder Paul Sterk zag het allemaal gebeuren en vond het wel grappig. “We zagen de koning wel even heel bedenkelijk kijken, want het was een heel mooie designstropdas passend bij zijn kostuum.” Die moet dus peperduur zijn geweest. Jozé had wel vier verschillende stropdassen voor koning Willem-Alexander klaarliggen. Maar helaas, die pasten allemaal nét niet. “Maar toen zei hij ‘Voor u doe ik dat’ en toen mocht ze knippen.” En zo geschiedde:

Koning Willem-Alexander stropdas Margriet

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.   

Bron | 1Limburg
Beeld | ANP

Ook interessant