Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Willem-Alexander en Máxima dineren met 150 bijzondere jarigen

koning-willem-alexander-koningin-maxima-en-prinsessen-amalia-ariane-en-alexia.jpg

Vanavond is het zover, het feestelijke diner van koning Willem-Alexander en koningin Máxima ter ere van zijn vijftigste verjaardag in het Koninklijk Paleis in Amsterdam. Er zijn maar liefst honderdvijftig bijzondere jarigen uitgenodigd voor dit heel speciale etentje.

Eten met koning Willem-Alexander

Via de Facebookpagina van het koninklijk huis deed koning Willem-Alexander een oproep aan mensen die ook op 27 april jarig zijn en die gisteren net als hij een kroonjaar bereikten. Uit het totaal aantal inschrijvingen zijn honderdvijftig gasten ingeloot. Vijftig van hen zijn, net als de koning, in 1967 geboren. De overige honderd hebben een ander geboortejaar en vierden gisteren dus een andere bijzondere verjaardag. Dit meldt het koninklijk huis via de website.

Extra cadeau: gratis het paleis bekijken

Ook wie niet voor het diner is uitgenodigd, krijgt trouwens de kans om het paleis van binnen te bekijken. Na het bijzondere diner is het Paleis op de Dam vijftig uur aaneengesloten geopend voor het publiek. En dat helemaal gratis! Een leuk extra cadeau ter ere van de jarige koning. De gratis e-tickets konden vanaf halverwege april worden besteld en vlogen de deur uit. De start van het programma wordt feestelijk gemarkeerd, op zondag 30 april om twaalf uur ’s nachts sluiten de deuren weer.

Bekijk hieronder de verjaardagsoproep van de koning terug.

Bekijk ook deze video waarin te zien is hoe prinses Amalia eruitziet op haar 50ste. 

Bron | Koninklijkhuis.nl
Foto | ANP

Ook leuk om te lezen

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant