Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Koning Willem-Alexander krijgt bijzonder cadeau tijdens ziekenhuisbezoek

koning-willem-alexander-mondkapje.jpg

Koning Willem-Alexander streek dinsdag neer in Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland. Na een bezoekje aan de ic-afdeling kreeg hij een bijzonder cadeau.

Een betekenisvol geschenk dat de koning vast nog nooit eerder heeft ontvangen.

Ziekenhuisbezoek van koning Willem-Alexander

Het was onverwacht en hoog bezoek maandag voor medewerkers en patiënten van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis. Koning Willem-Alexander kreeg als verrassing een uitgebreide rondleiding door het ziekenhuis in het Zuid-Hollandse Dirksland te Goeree-Overflakkee. Hij nam ook een kijkje op de ic-afdeling, volledig ingepakt met beschermende kleding.

Daar ging hij in gesprek met onder anderen een coronapatiënt die al veertig dagen in het ziekenhuis ligt. Daarvan ligt hij dertig dagen aan de beademing. De koning sprak ook met medewerkers: van longartsen tot verpleegkundigen en van geestelijk verzorgers tot schoonmakers, die emotionele verhalen deelden.

Koning Willem-Alexander ziekenhuis corona-afdeling
Koning Willem-Alexander bezoek ziekenhuis
Koning Willem-Alexander covid afdeling

Tranen als cadeau

Aan het eind van zijn werkbezoek kreeg de koning een bijzonder cadeautje. Het ziekenhuis overhandigde Willem-Alexander een ingepakte doos met tissues. Een geschenk dat de tranen symboliseert die het afgelopen jaar vloeiden, zeker bij de coronazorg. Maar de koning mag ze ook gebruiken voor vreugdetranen, gaf het hoofd van de corona-afdeling van het ziekenhuis hem mee.

Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis Koning Willem-Alexander covid-afdeling ziekenhuis

Bron | Blauw Bloed
Beeld | ANP

Ook interessant