Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Koning Willem-Alexander overspoeld met complimenten voor zijn nieuwe look

koning-willem-alexander-baard-margriet.jpg

Koning Willem-Alexander verscheen met een prominente baard bij de viering van 75 jaar vrijheid in Nederland dit weekend. Zal hij deze nieuwe look houden?

Nou, de baard van de koning valt in ieder geval wel goed in de smaak bij trendwatchers en modekenners.

Willem-Alexanders vakantiebaard

Normaal gesproken laat Willem-Alexander alleen tijdens de vakantie zijn baard staan, maar hij verscheen nu ook voor het eerst ongeschoren tijdens een officieel openbaar moment. Dit zorgde voor een vloedgolf aan positieve reacties op sociale media. “Ik ben het honderd procent eens met deze nieuwe look”, “Staat goed” en “Stukken beter zo”, klinken enkele reacties reacties op Twitter.

Een vorstelijke, maar vriendelijke baard

Als echte kenner van de looks van het koningshuis, is Josine Droogendijk razend enthousiast over de baard van de koning. “Ik ben al jaren benieuwd wanneer Willem-Alexander de knoop eens zou doorhakken”, vertelt ze aan het AD. Ze omschrijft hoe hij de afgelopen jaren alleen op privémomenten met een baard verschijnt, zoals onlangs bij de uitvaart van prinses Christina, om ‘m vervolgens weer af te scheren. “Dat hij de baard nu ook draagt tijdens een officieel openbaar moment, is ronduit uniek. En wat mij betreft welkom, want de koning ziet er al heel lang hetzelfde uit naast zijn vrouw die juist een stijlicoon is.” Volgens Josine geeft de baard hem een vorstelijke uitstraling. “Maar ook iets zachts en vriendelijks. De baard is namelijk niet superstrak, maar een beetje ‘beachy’ of vakantieachtig.”

Inspiratie voor nog meer (stoppel)baarden

Als het aan Josine ligt, is de baard dus zeker een blijvertje, maar de koning moet wel herkenbaar blijven. “De meeste staatshoofden ondergaan nooit een prominente metamorfose. Kijk maar naar zijn moeder Beatrix. Die had altijd exact hetzelfde kapsel. (…) Veranderen mag maar nooit te veel. De herkenbaarheid mag nooit in het geding komen.” Ook wat modekenner en trendwatcher Bastiaan van Schaik betreft kan de koning zijn baard prima laten staan. “Die baard geeft hem een krachtige, vorstelijke en lekker mannelijke uitstraling. Een potentieel blijvertje hoop ik.” Hij verwacht zelfs dat het voorbeeld van de koning meer mannen in hoge functies inspireert een (stoppel)baardje te laten staan.

Koning Willem-Alexander baard Margriet

Blijvend of niet, wij zijn fan van de nieuwe look van de koning.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | AD
Beeld | ANP

Ook interessant