Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Met de komische feel good musical Kinky Boots swing je zo uit je winterdip

deze-musicals-maken-kans-op-een-felbegeerde-musical-award.jpg

Humor, swingende beats en een pleidooi om te zijn wie je wilt zijn. Dat is het recept voor de musical ‘Kinky Boots’ die vanavond in première gaat. Wij konden echter niet zo lang wachten en namen daarom gister al een kijkje.

De Graaf en Cornelissen Producties reist deze winter door het land met een musical die de grijze koude lucht buiten snel doet vergeten. De zaal verlaten zonder een lach op je gezicht, is dan ook echt onmogelijk!

Kinky Boots is waargebeurd verhaal

De musical, die gebaseerd is op een waargebeurd verhaal, neemt ons mee naar schoenenfabriek Price & Son in het Engelse plattelandsstadje Northampton. Charlie, de zoon van de eigenaar, wil niets liever dan de stad ontvluchten. Hij vertrekt, tot verdriet van zijn vader, samen met zijn jeugdliefde naar Londen om een marketingcarrière te beginnen. Eenmaal aangekomen wordt hij echter gelijk teruggeroepen. Zijn vader overlijdt en Charlie moet als erfgenaam de zaak overnemen.

Eenmaal terug in Northampton ontdekt Charlie dat de schoenenzaak op het randje van faillissement staat. Hij raakt echter geïnspireerd door zijn jeugdvriend Simon, die eigenlijk liever door het leven gaat als de flamboyante dragqueen Lola. Samen besluiten ze alles op alles te zetten om de zaak te redden, door kinky laarzen te maken voor dames die eigenlijk geen dames zijn. En daar moeten de rest van de fabrieksmedewerkers best een beetje aan wennen…

Verrassende Vajén van den Bosch

De hoofdrollen voor deze productie worden gespeeld door Jonathan Demoor (Charlie), Naidjim Severina (Simon/Lola) en Vajén van den Bosch (fabrieksmeisje Lauren). Jonathan Demoor zet een charmante, ietwat ondeugende Charlie neer. Op zoek naar zich zelf, maar trouw aan de mensen waarmee hij is opgegroeid. Elke vrouw begrijpt dan ook waarom fabrieksmeisje Lauren stapel verliefd op hem wordt.

Op hoge hakken

Actrice Vajén van den Bosch heeft daarmee, tevens de meest komische rol te pakken. Ze verrast door haar geweldige timing, fantastische mimiek en alle grappen komen raak haar mond uit. Tel daarbij op dat ze ook nog eens loepzuiver zingt en je hebt de ster van de show. Hoewel we daarbij Naidjim Severina zeker niet te kort willen doen. Tijdens de perspresentatie vertelde hij ons dat hij nog nooit op hakken gelopen had, maar daar is niks van te merken. Gedurende de voorstelling paradeert hij bijna twee uur lang op tien cm hoge kinky boots, alsof het niks is. Samen met zijn gevolg, ‘The angels’, zorgt hij voor een hoop visuele prikkels in de voorstelling. De overdaad aan kleur, make-up, kapsels en natuurlijk kinky boots, staan in mooi contrast met de simpele fabrieksmedewerkers. De mannen hebben benen waar menig vrouw jaloers op zou zijn, maar voor de vrouwelijke rondingen zien we op de eerste rij, tot hilariteit, wat kussentjes op de billen geplakt.

Levendig decor

De musical Kinky Boots maakt slim gebruik van het decor. Een grote stellage zorgt er voor dat je je gelijk in een oude fabriekshal waant, maar door een paar kleine aanpassingen is het zo omgetoverd tot kroeg. Daarnaast weten de angels met hun gehakte laarzen en een elastieken lint, op een creatieve manier een realistische boksring neer te zetten.

Muziek van Cindy Lauper

Hoewel het plot misschien niet direct tot de verbeelding spreekt, wordt de toeschouwer het verhaal ingezogen door de verschillende karakters. De diversiteit is zo groot dat iedereen zich wel met een personage kan identificeren. De scènes worden aangevuld met grote musicalesque shownummers, waarin het verhaal in rap tempo wordt verteld. De muziek, die speciaal voor deze musical werd gemaakt door Cindy – Gils just wanna have fun – Lauper, is voornamelijk opzwepend.

Vrolijk

De goede acteerprestaties van de cast en een geestig script zorgen ervoor dat je na de eerst akte vrolijk de zaal verlaat. In de tweede helft van de show is geprobeerd wat meer diepgang in het verhaal te brengen. Zo luchtig en fladderend als de eerste akte was, zo kabbelend begint het na de pauze. Een klein minpuntje, want hoewel de acteurs de sterren van de hemel zingen en spelen, weet het nog niet echt te raken. Gelukkig weten Lola en haar angels daar snel weer verandering in te brengen. Al met al is ‘Kinky Boots’ een heerlijke feel good musical met swingende liedjes, droge humor en een vleugje romantiek.

Wil jij deze musical graag zelf zien? Ga dan nu naar de shop van Margriet en bestel eersterangs kaarten voor maar € 49,50.
Kinky Boots

Beeld| Roy Beusker

Ook interessant