Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Nog even volhouden: komende week schieten de temperaturen weer omhoog

temperaturen.jpg

Verlang jij ook al dagen naar de zon en hogere temperaturen? Dan hebben we goed nieuws voor je. Volgende week schijnt het echt te gaan gebeuren. Dan schiet het kwik weer omhoog en krijgen we te maken met warm en droog weer.

Vandaag en morgen is het helaas nog een beetje fris, maar volgens weerman Alfred Snoek van Buienradar begint de zon langzaam maar zeker de regie over te nemen.

Regenbuien horen erbij

De komende nachten zijn nog wel behoorlijk koud: het kan zelfs afkoelen tot het vriespunt. De meeste regen valt in het zuiden van het land. In de provincies Groningen en Friesland blijft het vanaf vandaag droog, in de rest van Nederland kunnen nog wel wat buitjes vallen. “Dat hoort erbij in Nederland,” aldus Snoek.

Frisse maar zonnige Moederdag

Zondag, op Moederdag, verwacht de weerman echter een ‘mooie dag’. “In elk geval qua zonneschijn. Het wordt niet zo warm, tussen de 12 en de 14 graden. Dat is fris voor deze tijd van het jaar. Maar ’s middags kun je, als je een beetje uit de wind gaat zitten, wel heerlijk buiten vertoeven.”

Beloofd: hogere temperaturen

Na het weekend zet het mooie weer door, voorspelt Snoek. “Het wordt een paar dagen droog en behoorlijk zonnig,” zegt de weerman. “Dan krijgen we eindelijk normale temperaturen voor de tijd van het jaar. We moeten alleen nog even geduld hebben. Misschien kunnen we eind volgende week ergens in het zuiden of oosten van Nederland de 20 graden aantikken.”

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | RTL Nieuws
Foto | iStock

Ook interessant