Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Kom ook naar deze inspirerende dag die draait om gezondheid

four-female-teachers-sitting-on-steps-at-entrance-of-school.jpg

Op zaterdag 26 november vindt de eerste Landelijke Publieksdag Gezondheidszorg M/V plaats in het VUmc Amsterdam. Deze dag staan de verschillen tussen mannen en vrouwen in de gezondheidszorg centraal en is er veel aandacht voor thema’s als hart & vaatziektes, depressie, migraine, seksualiteit en de overgang. Het belooft een inspirerende en leuke dag  te worden met bijzondere gastsprekers, workshops en diverse verwenactiviteiten! De dag wordt gepresenteerd door oud-Kamervoorzitter Gerdi Verbeet. Actrices en schrijfsters Isa Hoes en Medina Schuurman vertellen over ouder worden. 

vumcLandelijke Publieksdag Gezondheidszorg: meld je gratis aan voor een dag vol kennis

VUmc Amsterdam organiseert samen met Zus & Zorg de eerste landelijke Publieksdag Gezondheidszorg M/V.  Op zaterdag 26 november 2016 uur kun je tussen 10.00 en 17.00 uur terecht voor lezingen van diverse specialisten, speedspreekuren, workshops en een gezondheidsplein waar verschillende aanbieders en professionals hun kennis delen.

Daarnaast is er speciale aandacht voor hart & vaatziektes, depressie, migraine, seksualiteit en de overgang. Maar ook reumatologie, neurologie, gynaecologie en oncologische aandoeningen komen aan bod. Naast medische kennis over zorg wordt er ook veel informatie gegeven over vitaliteit, bewegen, voeding en verzorging.

Isa Hoes en Medina Schuurman over ouder worden

Er is ook een vrolijke presentatie van het nieuwe boek ‘Te lijf’ van de actrices Isa Hoes en Medina Schuurman. Ze vertellen over het ouder worden en welke ongemakken dit met zich mee brengt.

Aanmelden voor deze dag is gratis en kan via zusonline.nl

Grote verschillen tussen mannen en vrouwen in de gezondheidszorg
Aandacht voor de verschillen tussen mannen en vrouwen in de gezondheidszorg is nodig. Dat vrouwen anders zijn dan mannen, weten we wel. Maar dat de huidige gezondheidszorg nog niet voldoende is toegespitst op het vrouwelijk lichaam en dat het verschil tussen mannen en vrouwen in de gezondheidszorg zo groot is, is veel minder bekend.

Zo is bijvoorbeeld bewezen dat bij hartklachten de symptomen bij vrouwen wezenlijk anders zijn dan bij mannen. Ook het gebruik van medicatie heeft bij mannen en vrouwen verschillende bijwerkingen. Zo blijken veel geneesmiddelen en behandelmethoden vooral op mannen of mannelijke proefdieren te zijn getest, waardoor vrouwen onverwachte bijwerkingen kunnen krijgen en symptomen niet (vroegtijdig) worden herkend. Een van de aandoeningen waarbij dit meer dan zichtbaar is, betreft hartfalen. Hartfalen is doodsoorzaak nummer 1 bij vrouwen. Veel vrouwen en huisartsen denken bijvoorbeeld bij een ‘stille’ hartaanval in eerste instantie niet aan hartklachten. Hartklachten bij vrouwen worden vaak geweten aan de overgang of stress. Vrouwen wachten hierdoor vaak te lang met naar een dokter te gaan. En artsen missen hierdoor de juiste diagnose.

flyer-vumc

 

Ook interessant