Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Knutselen: de mooiste palm-pasen-stokken

knutselen-met-pasen.jpg

Pasen komt er aan en we hebben een heerlijk lang weekend voor de boeg. Het perfecte moment om eens lekker met de (klein)kids te gaan knutselen! Al meer dan genoeg eieren geschilderd? Maak dan eens een palm-pasen-stok!

Hoewel we tegenwoordig tijdens Pasen vooral genieten van gezelligheid en lekker eten, is het leuk voor kinderen om te weten waar de traditie Pasen vandaan komt. Vroeger ging er bijvoorbeeld een periode van vasten vooraf aan al dit heerlijke gesnoep! Het was ook traditie dat kinderen het weekend voor Pasen door de straten liepen met versierde palm-pasen-stokken. In sommige streken van Nederland zie je deze vrolijke optochten nog steeds.

Een stok vol verhalen
Ieder onderdeel van een palm-pasen-stok heeft een betekenis. Het is leuk om te weten waar dit vandaan komt, maar je kunt de stok natuurlijk zo bont maken als je zelf wilt. Gebruik je creativiteit!

Stevige basis
Het is belangrijk dat je een stevige basis gebruikt voor je palm-pasen-stok. Als je alles volgens de traditie wilt maken, dan kun je twee lossen stokken (bijvoorbeeld van een oude bezem) aan elkaar binden in een kruisvorm. Dit staat symbool voor het sterven van Jezus op Goede Vrijdag.

Groen
Een traditionele palm-pasen-stok wordt versierd met buxustakjes, die symbool staan voor het opbloeien van de natuur in de lente. Probeer ook eens takjes klimop, of vrolijke nep-bloemetjes. Daar kun je natuurlijk lang van genieten!

Lente: nieuw leven
Knoop met vrolijke lintjes chocolade-eieren aan je palm-pasen-stok. Deze eieren staan symbool voor nieuw leven, wat op paaszondag wordt gevierd.

Pronkstuk
Het broodhaantje dat je als pronkstuk bovenop de stok prikt symboliseert het brood dat Jezus brak op Witte Donderdag tijdens het Laatste Avondmaal.

Tip
Versier de stokken met gekleurd crêpepapier en leuke paasvormen (kippen, haasjes en eieren) die je uit felgekleurd vilt kunt knippen.

Palm…palm…Pasen!

Lees voor een lekker broodrecept Recept: brood bakken met kids

Ook interessant