Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Oppassen vanmiddag: KNMI geeft code geel voor onweer en hagel af

code-geel-onweer-rivm-margriet.jpg

Hopelijk heb je een paraplu of regenjas mee vandaag, want vanmiddag – en op sommige plaatsen vanochtend al – gaat het flink onweren. En dat niet alleen: reken ook maar op -code geel- vanwege hagel en windstoten.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.   

Code geel

Het KNMI heeft inmiddels code geel voor alle provincies afgekondigd. De dag begint op veel plaatsen broeierig warm met regen en onweer. Zeker aan het eind van de middag is het oppassen geblazen, want dan valt het met bakken uit de hemel, inclusief hagel. Windstoten kunnen oplopen tot wel 75 kilometer per uur.

Wateroverlast

Vooral in het oosten kunnen de buien nog zwaarder worden. Daar kan in korte tijd veel regen vallen, wat tot gevaarlijke situaties op de weg en overstromingen kunnen leiden. Voor alle provincies geldt dat het na de buien kouder wordt met een maximale temperatuur van zo’n 14 graden. Morgen wordt het ongeveer 19 graden, maar geen zorgen: vanaf vrijdag, de officiële eerste dag van de zomer, zit de temperatuur weer in de lift.

Zomer begint tropisch warm

Volgende week wordt het naar verwachting tropisch warm en kan de temperatuur maandag en dinsdag zelfs de 30 graden aantikken. Voor wie dit veel te benauwd vindt: geniet nog even extra van het koele weer vanavond.

Bron | KNMIWeeronline
Beeld | iStock

Ook interessant