Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Oppassen geblazen vanmiddag: KNMI geeft code geel af voor déze provincies

code-geel-knmi-margriet.jpg

Hoewel Moederdag heerlijk droog en zonnig begint, gaat het vanmiddag flink waaien. Het KNMI waarschuwt met code geel voor forse windstoten en heeft voor de kustprovincies zelfs code geel afgegeven.

En die blijft tot maandagmiddag van kracht.

Code geel voor harde windstoten

Vanwege een flinke toenemende noorden- tot noordoostenwind duikt de temperatuur zondagmiddag snel omlaag. “Vanaf het einde van de middag kunnen langs de zuidwestkust zware windstoten, rond 75 km per uur, voorkomen”, aldus het KNMI. In de avond is de kans groot dat er ook elders langs de kust zware windstoten voorkomen. Voorzichtig op de weg dus, als je op pad gaat voor bijvoorbeeld Moederdag.

Frisjes in de middag

Waar we de dag dus lekker beginnen, is het aan het eind van de middag 8 tot 10 graden in het noorden, 14 tot 15 graden in het midden en nog 19 graden in het zuidoosten. Gevoelsmatig is het echter nog kouder, zo stelt Weeronline. Vooral in het zuiden en oosten is kans op wat regen en in Limburg kan het ook gaan onweren. Maandag blijft het ook nog fris.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | Linda
Beeld | iStock

M20

Margriet 20 ligt in de winkels, met alles over (in je eentje) bewegen met de mooiste fiets- én wandelroutes in Nederland. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m veilig online zonder extra verzendkosten.

Ook interessant