Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Smeren kun je leren! Kleuters smeren zich voortaan zelf in op de basisschool

smeerzon.jpg

De jaarlijkse campagne ‘Samen smeren’ is weer van start gegaan! Bij deze belangrijke campagne krijgen basisscholen in Nederland gratis zonnebrandcrème aangeboden, plus een geanimeerd pakket lesmateriaal voor kleuters. Ook zijn mascottes Brom & Brul opgetrommeld om het smeren bij kinderen te stimuleren.

Smeren kun je leren!

Doel van deze campagne: het voorkomen van het verbranden van de kwetsbare kinderhuid tijdens het buitenspelen en jonge kinderen het belang van zonbescherming bijbrengen.

Vorig jaar was de campagne een groot succes. Dit jaar is het Samen Smeren-lespakket vernieuwd, uitgebreid, nóg interessanter geworden en als leuke bonus krijgt ieder kind in de kleuterklas zijn of haar eigen miniflesje Ladival SPF 30.

Insmeren vóór het buitenspelen

Voor leerkrachten is het insmeren van dertig kleuters voor het buitenspelen onbegonnen werk en is er ook geen budget voor zonnebrandcrèmes op scholen. Maar insmeren tegen de schadelijke straling van de zon is echt nodig. Vanaf nu leren de kinderen op school dus gewoon hoe ze dat zelf kunnen doen. Met hulp van Brom & Brul!

‘Smeerdiploma’ op zak

De geanimeerde diertjes leggen in leuke prentenboekjes, heldere video’s, praktische stappenplannen en kleurplaten uit waarom insmeren zo belangrijk is en hoe kleuters elkaar daarbij kunnen helpen. Stickers en maskers maken het pakket nóg leuker voor kids. Insmeren? Zo gepiept! Na het insmeren krijgen kleuters een ‘smeerdiploma’ mee naar huis. Op de website samensmeren.nl kunnen basisscholen het lespakket aanvragen, producten downloaden en kunnen ouders meer informatie inwinnen. Maar liefst een op de zes basisscholen deed vorig jaar actief mee aan de campagne.

Initiatiefnemer Ladival Zonbescherming komt in actie voor KWF Kankerbestrijding.

Wat vind jij van deze actie?

Wist je dit al?

Ook interessant