Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Kleinste baby ooit geboren: ze woog niet meer dan een appel

us-health-infants.jpg

‘Saybie’ werd het meisje door haar verpleegsters gedoopt. Ze kwam na 23 weken en drie dagen ter wereld en woog toen 245 gram. Dat is ongeveer hetzelfde gewicht als een appel, en daarom is het een wonder te noemen dat ze het overleefd heeft.

Daarmee is Saybie (dit is niet haar echte naam) de kleinste overlevende baby ter wereld. Normale zwangerschappen duren ongeveer veertig weken, bij Saybie is deze tijd dus bijna gehalveerd.

Een uur tot overlijden

Het ziekenhuis plaatste een video over het bijzondere meisje op Facebook. In de video vertelt Saybie’s moeder over de bevalling. “Het was de engste dag van mijn leven,” zegt ze. “Ze vertelden ons dat we ongeveer een uur met haar hadden tot ze zou overlijden. Maar dat werd twee uur, en vervolgens een dag, en toen een week.”

Mijlpalen

In het filmpje is te zien hoe het hele ziekenhuisteam meeleefde met de situatie van de kersverse ouders en kleine baby Saybie. Om haar bedje zijn al haar mijlpalen vastgelegd op tekeningen en posters. ‘Geen ademhalingsslang meer’, en ‘ik weeg drie pond’, is er te lezen.

Eindelijk naar huis

Inmiddels is Saybie vijf maanden oud en ze mocht deze maand het ziekenhuis verlaten. Ze weegt nu 2.5 kilogram. Nog steeds niet heel zwaar dus, maar naar omstandigheden maakt Saybie het gelukkig heel erg goed. Toch blijft het spannend: veel baby’s die te vroeg geboren worden, krijgen later alsnog te maken met complicaties. Maar haar moeder heeft hoop. “Ik voel me gezegend. Ze mag dan wel klein zijn, maar ze is van mij.”

Meet Saybie: The World's Smallest Baby

We are proud to announce the birth of the world’s smallest baby ever to survive. Weighing only 8.6 ounces, Saybie was born at 23 weeks, 3 days’ gestation at Sharp Mary Birch in December 2018. After a nearly five-month stay in our Neonatal Intensive Care Unit, she was discharged home this month as a healthy 5-pound infant. Watch how exceptional medical care and extraordinary love and support helped her survive. Learn more ➡️ http://spr.ly/6181EmXIU. #BabySaybie

Posted by Sharp Mary Birch Hospital for Women & Newborns on Wednesday, May 29, 2019

Bron | RTL Nieuws
Beeld | ANP

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant