Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Deze jonge wandelaar is nu al de held van de Vierdaagse

joulein-3.jpg

Loujein (12) doet mee aan de Vierdaagse. Het meisje was te zien in het tv-programma Het gevoel van de Vierdaagse. Sindsdien regent het positieve reacties over dit ontwapenende meisje en haar krachtige, inspirerende boodschap.

Loujein komt uit Syrië en woont sinds drie jaar in Nederland. Ze wandelt elke dag dertig kilometer in de Nijmeegse Vierdaagse en wordt daarbij gevolgd door Het gevoel van de Vierdaagse (KRO-NCRV). Ze loopt mee om geld op te halen voor twee goede doelen: voor de Nierstichting, omdat ze later zelf dokter wil worden en vindt dat er meer geld moet worden besteed aan onderzoek. En voor de Stichting Vluchtelingenwerk, omdat haar familie door hen werd geholpen en ze dat ook anderen gunt. Van tevoren verkocht ze koekjes die haar moeder voor haar bakte. Alles om haar streefbedrag van € 1.000 te halen.

‘Ik ben Loujein en ik ben 12 jaar’

Het meisje vluchtte drie jaar geleden uit Syrië, weg van de oorlog, samen met haar ouders en haar broertje. Toch voelt ze zich geen vluchteling meer. “Je wordt een keer een vluchteling, maar tot wanneer? Als je een vluchteling bent, betekent het niet dat je ineens een heel ander mens bent. Je bent nog steeds dezelfde. Je komt wel uit een ander land, maar ja. Je bent gewoon goed zoals je bent,” zo vertelt het meisje in onderstaande video van Omroep Gelderland. “Hoelang ben ik dan een vluchteling?” vraagt ze aan de presentator van het programma. “Eerst zei ik: ‘Ik ben Loujein uit Syrië’. Maar nu zeg ik: ‘Ik ben Loujein en ik ben 12 jaar’. Ik woon toch gewoon in Nederland?”

 

Inmiddels hebben veel mensen haar in hun hart gesloten en krijgt ze ook onderweg de leukste reacties. Ze wordt van alle kanten aangemoedigd, bijvoorbeeld met een flinke high five.

We voorspellen dan ook dat ze enthousiast wordt binnengehaald als ze later vandaag over de eindstreep komt op de Via Gladiola.

Het Gevoel van de Vierdaagse, t/m vrijdag 21 juli om 19.00 uur te zien op NPO 1.

Bron: Metro, lindanieuws.nl.
Beeld: Omroep Gelderland

Lees ook

Dit is de reden waarom veel vrouwen een facekini dragen
Wauw! Kate Middleton gaat voor een korter kapsel
Máxima had een themafeestje en dít trok ze aan!

Bekijk ook

Deze koninginnen en prinsessen lieten aan zich sleutelen

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

BewarenBewaren

Ook interessant