Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Deze kleine held (9) haalt in korte broek geld op voor kinderen die geen sintcadeautje krijgen

rubber-boots-low-section.jpg

Tieme is een kleine man met een heel groot hart: deze 9-jarige jongen voert actie om geld op te halen. Met dat geld wil hij ervoor zorgen dat kinderen uit arme gezinnen ook een sintcadeautje krijgen. Dat doet hij op geheel eigen wijze: ondanks kou, wind en regen loopt hij al tijden rond in een korte broek met blote benen. En hij is voorlopig nog niet van plan om daarmee te stoppen.

In een tijd van het jaar dat de meeste mensen zich hullen in wollige, warme wintertruien gaat Tieme stukken luchtiger door het leven. Hoe kwam hij erbij om voor die korte broek te kiezen? Tiemes moeder Annelies Polman vertelt aan de NOS dat haar zoon gehecht is aan zijn korte broek en ʼm het liefst het hele jaar zou dragen. Maar in de wintermaanden vindt zij dat geen goed idee. Ze kozen voor een originele middenweg: Tieme hoefde van zijn moeder zijn korte broek in november nog niet voor een langer exemplaar te verruilen als hij er een actie voor een goed doel aan verbond.

Dus zo gezegd, zo gedaan: zijn keuze viel op een initiatief van de Voedselbank waardoor kinderen uit gezinnen met weinig geld toch een sintcadeautje ontcangen. Daar zei Tieme tegen RTV Utrecht dit over: “Elk jaar komt Sinterklaas mij cadeaus brengen. Maar er zijn ook kinderen bij wie hij niet langskomt, omdat er niet genoeg geld is. Daarom ga ik voor deze kinderen geld inzamelen.”

Hij besloot bij de entree van zijn school te gaan staan en nam een collectebus mee. Zijn initiatief mocht op veel enthousiasme én donaties rekenen. Zelfs de directeur van de school en de meester steunde de jongen en stonden een dag naast hem, ook in korte broek.

Inmiddels staat er al € 4.500 op de teller. Tieme gaat tot 5 december door met zijn actie. En daarna? Dan zal hij toch echt die lange broek uit de kast moeten halen…

Tip: je kunt dus nog bijdragen aan het goede doel. Grijp je kans nu Tieme nog in zijn korte broek rondloopt en bezorg zo veel mogelijk kinderen een sintcadeautje. Hier lees je hoe je dat doet.

Beeld: iStock

Leuk om te lezen

Bekijk ook

Vriendinnen Ingrid en Liezet gaan op pad in het oosten van Nederland.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant