Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Tv-tip: Kinderen op huizenjacht in nieuw woonprogramma

kinderen-kopen-een-huis-vanaf-24-maart-bij-sbs6-c-william-rutten.jpg

In het televisieprogramma Kopen zonder kijken zagen we hoe een aannemer en een makelaar de vrije hand kregen om voor een stel of gezin een huis te kopen. Kinderen kopen een huis gaat nog een stapje verder. In dit programma laten stellen de aankoop van het huis over aan hun (onvolwassen) kinderen.

Dat doen ze gelukkig niet helemaal alleen. Samen met presentatrice Leonie ter Braak en makelaar Geert Klaver gaan ze op huizenjacht. Nu de rollen omgedraaid zijn en ouders de regie volledig uit handen geven, hopen ze dat hun thuiswonende kinderen plezier krijgen in een verhuizing en, na maandenlang de hakken in het zand, wél mee willen werken.

Kinderen zijn kritisch

Een goed idee, blijkt, want tijdens de zoektocht raken de kids steeds enthousiaster. Ook zijn ze kritischer dan gedacht. Ze beoordelen het huis op gehorigheid, aanwezigheid van dubbelglas, willen weten of er een muurtje kan worden doorgebroken en het belangrijkste: hoe zit het met de tuin en die droomslaapkamer? Uiteindelijk mogen de kinderen een bod uitbrengen op het huis dat het meest bevalt. Pas nadat het koopcontract is ondertekend krijgen de ouders het huis te zien.

Wat vinden de ouders?

Elke aflevering staat één gezin centraal. Zo volgen we onder andere Mike (13 jaar) en Marit (16 jaar), die iedere dag twee uur met de bus van en naar school in Tilburg reizen. Hun ouders willen dolgraag verhuizen om de kinderen meer rust te geven. Maar Mike en Marit zien dat niet zo zitten. Zij blijven het liefst in hun vertrouwde omgeving wonen. Gaan de kinderen toch overstag? Lukt het ze om voor een goede prijs een huis te kopen? En wat vinden hun ouders van het nieuwe onderkomen?

Kinderen kopen een huis

Kinderen kopen een huis is vanaf 24 maart elke woensdag om 20:30 uur te zien bij SBS6. Heb je de uitzending gemist? Kijk de aflevering dan terug op KIJK.nl of SBS6.nl.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Tekst | Tara Beck
Beeld | William Rutten

Ook interessant