Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Doet je kind nu eindexamen? Lees deze tips

examen.jpg

De eindexamens zijn in volle gang. Moet jouw kind ook aan de bak en wil je het hem of haar zo makkelijk mogelijk maken? Lees dan deze tips.

Opwinding, angst en zenuwen. Je zoon of dochter zal niet de enige zijn die er last van heeft. Maar ook jij als ouder kan behoorlijk in de stress raken tijdens de eindexamenperiode. Wat je ook doet, laat deze gevoelens niet aan je kind zien, adviseert orthopedagoog Britt Menges. “Want als jij gestrest bent, zijn je kinderen dat ook,” zo vertelt ze aan libelle.nl.

Maak een planning

Wat dan wel een goede manier is om met deze stressvolle periode om te gaan? Je kunt je kind ondersteunen door het maken van een goede planning. De voorbereiding op de verschillende examens vraagt immers om veel leerwerk en hierdoor bestaat de kans dat je kind het overzicht verliest. Als je een planning maakt, kun je ook de nodige vrije tijd inplannen. Ontspannen is heel belangrijk in deze fase waarin er veel wordt verwacht van je kind. Vaak is vrije tijd  het eerste wat kinderen overslaan in stressvolle tijden. Maar de prestaties van je zoon of dochter gaan er alleen maar op achteruit als hij of zij de hele dag aan het leren is, licht de orthopedagoog toe. Na de nodige ontspanning, denk aan sporten of even de stad in gaan, kan je kind zich beter concentreren.

Positief gevoel

De orthopedagoog geeft ook nog een gouden tip: laat kinderen met een positief gevoel en zelfvertrouwen aan elk eindexamen beginnen. Dat zou ze moeten helpen om op niveau te kunnen presteren. “En bedenk: uiteindelijk zijn het ‘maar’ examens. Ze zijn absoluut heel belangrijk, maar je zoon of dochter  heeft er al jaren voor op school gezeten. Het komt echt wel goed.”

Geen energierepen

Overigens is het totaal niet nodig om speciale voeding in huis te halen. “Op het moment dat kinderen goed ontbijten, is het goed genoeg,” aldus Britt Menges. Kortom, het is echt overbodig om voor het eindexamen producten als energierepen en sportdrankjes in te slaan.

Wij wensen je kind én jou veel succes!

Heb jij ook tips? Laat het ons weten via Facebook.

Bron | libelle.nl
Foto | iStock

Ook interessant om te lezen

Deze video wil je niet missen

Handig: zó verwijder je in een handomdraai glitternagellak van je nagels.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant