Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Kijktip: vanavond is het paasverhaal The Passion op de buis

eo-passion.jpg

Ga je thuis kijken of ben je in Leeuwarden en loop je wellicht de route van de processie mee? Vanavond vindt namelijk The Passion 2017 plaats. En het muzikale spektakel belooft dit keer een Fries tintje te krijgen.

Leeuwarden als decor voor The Passion

De zevende editie van The Passion is vanavond om 20.30 uur live te zien op NPO1. Dan vormt Leeuwarden het decor voor dit evenement, dat het verhaal van de laatste uren van het leven van Jezus vertelt, zijn dood en wederopstanding. Een stoet mensen draagt het bekende witverlichte kruis door de stad naar het Wilhelminaplein. Net als in andere jaren worden er Nederlandse liedjes gezongen door een heleboel bekende gezichten. Zo vertolkt The Voice of Holland-finalist Dwight Dissels de hoofdrol en speelt Elske DeWall Maria. Roel van Velzen is Judas, Omri Tindal Petrus en Remco Veldhuis de verteller.

‘Dit verhaal verbindt’

Iedere acteur of zanger die meedoet, heeft wel iets met het verhaal of evenement. Zo vertelt Roel van Velzen het volgende op eo.nl : “Wat je ook gelooft, Jezus was een voorvechter van oprechtheid, moed, liefde, respect en eerlijkheid. Zo zou iedereen willen zijn. Dat vind ik het mooie van hem. The Passion wordt elk jaar groter en beter. Dat is supergaaf om te zien. Ik denk dat mensen het fijn vinden om – juist in deze tijd – bij elkaar te komen. De wereld staat in brand, maar met Pasen is er een verhaal dat ons hoop geeft.” Ook cabaretier en zanger Remco Veldhuis verheugt zich op zijn rol:  “Dit verhaal verbindt.”

Het evenement, dat telkens in een andere stad plaatstvindt, wordt dit keer dus gehouden in de mooie en karakteristieke binnenstad van Leeuwarden. Wat er dit jaar bijzonder is? Er wordt een duidelijk Fries tintje gegeven aan het optreden, aldus de makers. Er worden 20.000 mensen verwacht in de Friese stad.

Ga je erheen? Of kijk je vanaf de bank?

 

Bron EO, thepassion.nl
Beeld: EO

Meer paasartikelen:

Ken jij het paasverhaal? Naar de musical Jesus Christ Superstar met veel korting
Het geheim van de banketbakker: zo maak je de állerlekkerste tulband
Het gevulde eitje: 8 variaties op dit heerlijke hapje!
Wat is gezonder: een gekookt of een gebakken eitje?

Bekijk ook:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

 

 

Ook interessant