Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Kijktip: Toen was geloof heel gewoon

toen-was-geloof.jpg

De tijd van de Koude Oorlog, de geboorte van de kleurentelevisie, de eerste maanlanding en bovenal: de tijd waarin geloof nog heel gewoon was. EO-presentator Andries Knevel neemt ons mee naar de jaren zestig, in de vijfdelige serie Toen was geloof heel gewoon. Een trip dwars door Nederland, langs de biblebelt en de grachtengordel. 

Twee derde van de Nederlanders bezocht vroeger een kerk, terwijl dit aantal anno 2017 gedaald is naar 25 procent van de bevolking. In zijn zoektocht naar de waarde van het geloof toen en nu, praat Knevel met bekende en onbekende Nederlanders. Verdween God uit Nederland of geven we tegenwoordig op andere manieren handen en voeten aan geloven? Wat hebben we de afgelopen vijftig jaar verloren en wat koesteren we nog? Toen was geloof heel gewoon is een reis dwars door het Nederland van toen en nu.

Freek vertelt

In de eerste aflevering van Toen was geloof heel gewoon gaat Andries Knevel onder anderen in gesprek met Freek de Jonge. Hoe kijkt De Jonge, als zoon van een dominee, naar de ontwikkeling van het geloof in Nederland? “Verder heb ik een bijzondere ontmoeting met Lida Ritzer,” vertelt de presentator op eo.nl. “Al veertig jaar lang bezoekt zij dezelfde kerk in Utrecht waar ze is getrouwd en haar kinderen zijn gedoopt. Nu sluit de kerk noodgedwongen haar deuren.” Ook gaat Knevel in gesprek met zijn eigen dochter Marije. Hoe ging het vroeger bij hen thuis?

Vanaf zaterdag 29 juli, 19.45 uur, NPO 2

Bron: EO
Beeld: EO/Willem-Jan de Bruin.

Meer kijktips

Is dit het wondermiddeltje tegen nachtelijke beenkrampen?
Kijktip: Ellis (78) en Annie (81) gaan aan de waterpijp

Bekijk ook:

 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant