Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Kijktip: Love actually, maar dan in een Rotterdams ziekenhuis

bijzondere-dagen-in-nederland.jpg

In de sfeer van de kerstklassieker Love actually, maar dan echt. Dat is Bijzondere dagen in Nederland, een documentaire over de kerstperiode in een klein Rotterdams ziekenhuis.

De BNNVARA-documentaire komt uit de koker van Familie Film & TV, het filmproductiebedrijf van de veelgeprezen documentairemaker Michiel van Erp. De cameraploeg filmde vorig jaar tijdens de kerstperiode in het Rotterdamse Ikazia Ziekenhuis waar mensen wegens hun ziekbed noodgedwongen de feestdagen doorbrengen.

Kerstkind

We zien de patiënten, maar natuurlijk ook het personeel. De medewerkers doen er alles aan om het kleine, christelijke ziekenhuis in Rotterdam-Zuid onder te dompelen in kerstsferen. De medewerkers zetten hun beste beentje voor om hun patiënten ondanks alle tegenslag een fijne kerst te bezorgen. Op de kraamafdeling wordt zelfs een plekje ingeruimd voor een kerstkind. En soms haalt de realiteit de kerstdroom in…

Uit het leven gegrepen

De ontroerende documentaire, in regie van Sacha Vermeulen, doet denken aan films als Love actually en Alles is liefde, maar hier bestaan de personages echt. De documentaire toont ‘het leven zoals het is’. Dit is een Vlaamse uitspraak en wil zoiets zeggen als: uit het leven gegrepen.

De documentaire Bijzondere dagen in Nederland is op 25 december te zien op NPO 1 van 21.45 – 22.45 uur en op 26 december om 12.10 uur.

Bronnen | AD, tvgids.nl
Foto | BNNVARA

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant