Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Kijktip: Aangrijpende verhalen over eenzaamheid in ‘Wie kent mij nog?’

kijktip-aangrijpende-verhalen-over-eenzaamheid-in-wie-kent-mij-nog.jpg

Dat eenzaamheid veel verschillende vormen aan kan nemen, wordt vanavond weer duidelijk in het EO-programma Wie kent mij nog?. In het programma wordt er elke avond een aangrijpend portret getoond van iemand die langdurig eenzaam is.

Naar aanleiding van de landelijke Week van de Eenzaamheid vertellen vijf mensen hoe hun eenzaamheid is ontstaan en hoe het is om eenzaam te zijn.  

Eenzaamheid

Eenzaamheid komt veel voor in Nederland: ongeveer één op die drie mensen voelt zich weleens eenzaam. Tien procent van de Nederlanders zegt zich zelfs zeer ernstig eenzaam te voelen. Uit de verhalen die we voorbij zien komen in Wie kent mij nog? blijkt weer dat eenzaamheid eigenlijk iedereen kan overkomen. Jong of wat ouder, man of vrouw.

Wie kent mij nog?

Zo vertelt maandagavond de zestigjarige Roelie over hoe ze na haar besluit om klokkenluider te worden, onderduikt in Friesland. De eenzaamheid slaat daar genadeloos toe, tot haar grote verdriet. Een heel ander portret dan dat van Bryan, die vrijdagavond te zien is in het programma. Hij voelt zich vaak eenzaam en besloot een Facebookpagina te starten voor eenzame jongeren zoals hij.

Ook de andere drie verhalen, van Jan (55), Sander (44) en Catharina (64) zijn aangrijpend. Zij kwamen onder andere door ziekte, verzamelwoede en financiële problemen in eenzaamheid terecht.

Wie kent mij nog? is van maandag 5 oktober tot en met vrijdag 9 oktober 2020 om 21.15 te zien bij de EO op NPO 2.

Margriet Belbuddy’s

Ook Margriet heeft zich aangesloten bij deze Week van de Eenzaamheid. Eenzaamheid is niet alleen een groot probleem onder ouderen, maar ook onder jongvolwassenen. Daarom heeft hebben we het initiatief Margriet Belbuddy’s in het leven geroepen: Margriet-vrijwilligers bieden een luisterend oor aan iedereen die wel een praatje kan gebruiken. Van maandag t/m vrijdag van 18.30 tot 22.00 zitten onze Margriet Belbuddy’s voor je klaar via 088 076 77 00. Kijk voor meer informatie op Margriet.nl/belbuddys.

Beeld | iStock

Ook interessant