Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Kijktip: Anita Witzier over Margriets actie #IKGEEFOMJE

anita-witzier.jpg

Heb je haar gezien? Margriets Anita Witzier aan tafel bij Jeroen Pauw? Ze vertelde er over de actie #IKGEEFOMJE waarmee we iedereen enthousiast maken om voor een ander in actie te komen, op welke manier dan ook. “Ik betrap me er ook op dat ik veel mensen te weinig aandacht geeft. Terwijl het zo eenvoudig is iets aardigs te zeggen. Dat geeft méteen energie.”

Woensdagavond mocht Margriets-columnist en ambassadeur van de actie Anita Witzier  bij Jeroen Pauw aanschuiven om te vertellen over de actie. En dat leverde een heel mooi gesprek op met veel herkenbare situaties. Dat je in de haast en drukte van alledag soms te snel aan anderen voorbijloopt. Of dat je dat praatje bij de bakker wel zou willen maken, maar het toch niet doet. Haar persoonlijke reden om ambassadeur van deze actie van Margriet te zijn? “Ik betrap me erop dat ik veel mensen te weinig aandacht geeft. Het is zo eenvoudig om tegen iemand te zeggen: ‘Wat heb je een mooie trui aan.’ Of: ‘Wat heb je dat mooi gezegd.’ Als je dan ziet wat zo’n complimentje met anderen doet, geeft dat meteen energie.”

Hier kun je het fragment terugkijken:

Over #IKGEEFOMJE

Met #IKGEEFOMJE willen we je enthousiast maken om te laten zien dat je om iemand geeft. Het is een oproep om in actie te komen voor een ander, op wat voor manier dan ook. Dat kan gaan om iemand in de nabije omgeving of verder weg. En die aandacht kan in de kleine dingen zitten: van even een gesprekje aanknopen of het delen van een maaltijd tot samen een uitstapje maken of voor iemand het tuinpad aanvegen.

Doe je ook mee?

Plaats een filmpje of foto van je #IKGEEFOMJE-moment als reactie op onderstaand bericht op Facebook. Deel je reactie ook op je eigen social media met #ikgeefomje. De bijzonderste #IKGEEFOMJE-momenten maken kans op mooie prijzen om degene om wie je geeft nog eens extra mee te verrassen! Lees hier meer over de actie.

Wat zijn we trots op Anita!

Beeld: ANP Foto

Ook interessant