Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Kijkers in tranen door prachtig eerbetoon aan Aart Staartjes (1938 – 2020)

aart-staartjes-eerbetoon-dwdd-margriet.jpg

De dood van Aart Staartjes, raakt veel Nederlanders. Voor velen was hij een jeugdheld. Maandagavond was er een eerbetoon aan de 81-jarige acteur in De wereld draait door.

Bert Plagman, de stemacteur achter Tommie uit Sesamstraat, zong zijn overleden goede vriend toe. En dat roerde kijkers tot tranen toe.

Dood zijn duurt zo lang

Bert zong Dood zijn duurt zo lang. Een lied dat hij als Tommie zong in Sesamstraat. En nu natuurlijk pijnlijk, maar ook prachtig toepasselijk is op het overlijden van ‘meneer Aart’. “Dag Aart, dag mooie vriend”, sloot Bert zijn lied af. Ondertussen stroomden de tranen over de wangen van menig kijker.

Auto-ongeluk

Aart Staartjes is zondag overleden aan de gevolgen van een auto-ongeluk. De acteur kwam vrijdagmiddag met zijn brommobiel in botsing met een auto. Hij werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, waar hij dus zijn laatste adem uitblies. De automobiliste die met hem in botsing kwam, is niet schuldig bevonden aan het ongeluk. Volgens de politieberichtgeving, heeft Staartjes de auto waarschijnlijk niet gezien.

Je kunt De wereld draait door, waarin Bert Plagman met andere collega’s herinneringen ophaalt aan Aart Staartjes, hier terugkijken.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.   

Bron | De wereld draait door
Beeld | ANP

Ook interessant