Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Kijkers Expeditie Robinson blijven na finale zitten met één prangende vraag

jan-bronninkreef-expeditie-robinson.jpg

1,4 miljoen mensen hebben gisteren gekeken naar de ontknoping van Expeditie Robinson. Volgens kijkers was de finale, die werd gehouden in de Ziggo Dome, zinderend spannend. Toch blijven ze na afloop zitten met een prangende vraag. Want heeft boer Jan met de fakkel wel het vuur ontstoken?

Jan Bronninkreef, met zijn 53 jaar de oudste deelnemer van de onbekenden, mag zich de winnaar van het negentiende seizoen noemen. Hij was ijzersterk in deze serie van het populaire survivalprogramma. Maar heeft de melkveehouder met zijn fakkel wel het vuur weten te ontsteken? Dat was namelijk de enige manier om Expeditie Robinson te winnen. En kijkers kregen gisteravond geen brandend vuur te zien.

Allesbeslissende proef

Presentatoren Nicolette Kluijver en Dennis Weening – voor hem was het de laatste keer dat hij Expeditie Robinson presenteerde – gaven vooraf uitleg over de allesbeslissende proef. “Als je alle zes de vragen goed hebt beantwoord, pak je de fakkel, ren je naar de toren en ontsteek je het vuur,” aldus Weening. “Degene die dat als eerste doet, mag zich Robinson 2018 noemen.” Duidelijker kan bijna niet, zou je denken.

Geen vuur te zien

Maar toen puntje bij paaltje kwam, kreeg de kijker daar helemaal niets van te zien. Boer Jan wist als eerste alle vragen goed te beantwoorden en mag zich nu de grote winnaar van Expeditie Robinson 2018 noemen. Althans… dat blijkt uit het vervolg van het programma. Of hij ook daadwerkelijk met de fakkel het vuur heeft ontstoken, is niet in beeld geweest. Dit zorgt voor veel vragen bij de trouwe fans, want is boer Jan wel dé echte winnaar? Ook kregen de kijkers niet de eerste reactie van Jan en de andere twee finalisten te zien na het zinderende finalespel. Er werd meteen doorgeschakeld naar de liveshow in de Ziggo Dome.

Teleurgestelde reacties

‘Een gemiste kans,’ zo laat een kijker op Twitter weten. Hij vraagt zich af waar hij – en andere kijkers – nu zo lang op hebben zitten wachten.

Een greep uit de tweets over de finale.

Bronnen | Expeditie Robinson, libelle.nl
Foto | ANP

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant