Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Zó kies je het lekkerste restaurant op je vakantie-adres

zo-kies-je-het-lekkerste-restaurant-op-je-vakantie-adres.jpg

Het is een van de fijnste dingen van op vakantie zijn: al dat lekkere eten om te proeven en uit te proberen. Maar hoe kies je het juiste restaurant in een onbekende stad? Deze tips helpen je om de verborgen pareltjes te vinden en daarmee teleurstellingen te voorkomen.

Vraag het aan de locals

De locals, ofwel de lokale bewoners van de stad weten als geen ander wat de beste plekken zijn. Knoop een gesprek aan met iemand op het terras, vraag tips aan je taxichauffeur, of vraag het aan de receptioniste in je hotel. Bij die laatste loop je nog wel eens het gevaar een standaard praatje te krijgen. Probeer dus eerst écht een gesprek te voeren en aan te geven wat je lekker vindt. Let er ook op aan wie je het vraagt: een meisje van zestien of een bejaard stel vinden misschien andere dingen leuk of lekker, dan jij.

Schakel je netwerk in

Een vriendin of collega is misschien al eerder naar dezelfde plek geweest, en kan je vast tips en aanraders geven. Handig, want zij hebben het onderzoek al voor je gedaan!

Lees ook:
Dit is hét moment om je handen te wassen in een restaurant

Kijk naar het interieur

Hoe toeristischer en meer ‘stereotype’ het restaurant eruitziet, hoe minder goed het eten waarschijnlijk is. Denk hierbij aan de typische, geblokte tafelkleedjes in Italië. Dit soort restaurants doen hard hun best toeristen aan te trekken, maar zullen minder moeite steken in het eten. Locals komen vaak enkel voor goed eten, dus het interieur van deze restaurants zullen er iets minder prestigieus uitzien.

Hoe langer de rij, hoe beter

Waar we in Nederland snel doorlopen naar het volgende restaurant als we zien dat er ergens een rij staat, doen ze dat in Zuid-Europa heel anders. Daar zijn ze bereid een halfuurtje langer te wachten als het betekent dat ze dan lekker kunnen eten. Een rij voor de deur is dus vaak een teken dat het een goed restaurant is.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

En dit moet je vermijden

Natuurlijk zijn er ook een aantal dingen die je zullen vertellen dat je met een grote boog om het restaurant heen moet lopen. Voorbeeldgerechten die buiten staan, ‘proppers’ die je naar binnen proberen te praten, en uitgebreide menukaarten met te uiteenlopende gerechten zijn vaak indicators dat het restaurant puur geld probeert te verdienen aan toeristen. Deze tenten besteden vaak geen aandacht aan lekker, authentiek eten. Uiteraard blijft het altijd een kwestie van smaken verschillen.

Bron | AD.nl
Beeld | iStock

Breng het vakantiegevoel mee naar huis met deze leuke set van vier Mediterrane fruitboompjes, en groei citroenen en sinaasappels in je achtertuin.

BESTEL HIER 

 

Ook interessant