Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Waarom koning Willem-Alexander zijn kersttoespraak dit jaar niet vanuit huis doet

koning-willem-alexander-kersttoespraak.jpg

Koning Willem-Alexander zal ook dit jaar traditiegetrouw een kersttoespraak houden. Maar voor het eerst in zijn koningschap niet vanuit De Eikenhorst.

Normaal gesproken wordt de kersttoespraak wel opgenomen in het huis van Willem-Alexander, Máxima en de prinsessen, maar nu zitten ze middenin een verhuizing.

Paleis Noordeinde

Zoals wij tussen de dozen zitten bij een verhuizing, zitten royals dat tot op zekere hoogte dan ook. Zowel in het oude als het nieuwe huis. Geen gezellig decor voor Willem-Alexander, laat staan een mooi aanzicht voor op tv. Daarom is ervoor gekozen om de kersttoespraak dit jaar eenmalig vanuit werkpaleis Noordeinde voor te lezen.

Huis ten Bosch

Willem-Alexander, Máxima, Amalia, Alexia en Ariane verhuizen binnenkort van Wassenaar naar Den Haag, waar ze in paleis Huis ten Bosch zullen trekken. Hier woonde Beatrix met haar gezin en later alleen, van 1981 tot 2013. Het paleis wordt nu volledig verbouwd en gerenoveerd. De familie heeft bijzondere herinneringen aan Huis ten Bosch. Mooie, zoals Willem-Alexander die er op de bevroren vijver in 2001 op één knie ging voor Máxima, maar ook verdrietige, zoals prins Friso die er in 2013 overleed. Volgend jaar zal de kersttoespraak dus weer vanuit Huis ten Bosch uitgezonden worden, net zoals koningin Beatrix dat jarenlang deed.

Bron | Blauw Bloed, Vorsten
Beeld | ANP

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant