Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Kerstkrans: tuttig of top?

kerstkrans.jpg

De meningen zijn verdeeld. Je hebt de echte fans, die ‘m zodra Sinterklaas het land uit is aan de deur hangen. En je hebt de mensen die zeggen: zo’n klassieke kerstkrans is ouderwets en tuttig. Voor iedereen die wat minder uitgesproken is en nog twijfelt: een kerstkrans kan een aanwinst zijn. En hij kan gemakkelijk worden aangepast aan de stijl van je huis en je interieur. Scandinavisch, modern of minimalistisch, alles is mogelijk. Deze basiskrans maak je simpel en snel en kleed je daarna verder aan in je eigen stijl. 

Basis voor de beste kerstkrans

Een mooie kerstkrans begint met een goede basis. Die maak je van groene kerstplanten zoals de buxus, Chamaecyparis en laurier (Laurus) en vul je vervolgens aan met wat je maar wilt. De mogelijkheden zijn eindeloos. Denk aan lint, een tak met mooie bessen, kleine lampjes, eucalyptus, rood geruite stoffen hartjes, een paar kleine kerstballen, speelgoed, snoep of bloemen. Voorbeelden? Hier vind je een bord op Pinterest vol kerstkrans-inspiratie!

Zo maak je deze mooie basiskrans van kerstplanten

Dit heb je nodig
– Dik ijzerdraad van de bouwmarkt
– IJzertangetje
– Dun of fijn ijzerdraad (in het voorbeeld is groen ijzerdraad gebruikt, dat valt minder op bij de groene takjes)
– Diverse takjes, zoals buxus, olijftakjes, Skimmia en ander wintergroen
– Schaartje
– Stuk mooi bijpassend, stevig lint

Z0 zet je de krans in elkaar

Maak een ronde ring van het dikke ijzerdraad met een diameter van ongeveer 55 centimeter. Knip daarna takjes van verschillend wintergroen om die met het dunne groene ijzerdraad aan de ring te bevestigen. Bedek de ring totdat er geen (dik) ijzerdraad meer te zien is en bevestig ‘m met een stevig lint aan de deur.

Fijne kerst(krans)!

Beeld en bron: mooiwatplantendoen.nl

Lees ook

Bekijk ook

Met deze originele, zelfgemaakte soepkommen gemaakt van een kleine pompoen zorg jij dat je gasten nog wel even napraten over dat lekkere dinertje bij je thuis.

Artikelen ontvangen in je mailbox? Ga naar margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant