Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Hoe lief: man regelt vervroegd kerstfeest voor terminaal zieke vrouw

hoe-lief-man-regelt-vervroegd-kerstfeest-voor-terminaal-zieke-vrouw.jpg

Helen Robinson (46) kreeg onlangs verschrikkelijk nieuws te horen. De Britse moeder bleek voor de tweede keer kanker te hebben, maar deze keer zijn haar vooruitzichten allesbehalve hoopvol: de kanker is namelijk uitgezaaid naar haar longen en volgens artsen heeft ze nog zo’n twee weken te leven.

Haar man Stephen heeft daarom besloten om zijn vrouw nog één keer een magische kerst te bezorgen.

“Hartverscheurend”

“Haar toestand gaat snel achteruit”, zo vertelt Stephen aan de lokale krant Liverpool Echo. “Ze is erg moe en voelt zich zeer slecht. Het is hartverscheurend. Helen en ik gingen naar dezelfde school en zijn al meer dan dertig jaar getrouwd. Ze heeft onze kinderen zo goed opgevoed. Helen is zo’n persoon die alles zou doen voor een ander.” Vorig jaar versloeg Helen borstkanker, maar deze keer sloeg het noodlot voor de tweede keer toe. De terminaal zieke vrouw kan amper nog lopen en ze is vaak misselijk, waardoor ze op dit moment volledig afhankelijk is van anderen.

Lees ook: hoe voel je het verschil tussen een cyste en borstkanker?

Geldinzamelingsactie voor de terminaal zieke vrouw

Omdat de terminaal zieke vrouw kerstmis niet meer zal meemaken, is haar man vastbesloten om nog deze maand een vervroegd kerstfeest voor haar te organiseren, in het ziekenhuis waar ze verblijft. Hij is daarom een geldinzamelingsactie gestart. Hiermee wil hij niet alleen het kerstfeest financieren, maar ook een deel van haar begrafenis.

Groot gezin

Het stel heeft zeven kinderen, waarvan er vier volwassen zijn. De drie jongste kinderen zijn 13, 10 en 8 jaar oud. “Ik probeer geld in te zamelen, zodat de kinderen een laatste keer met hun moeder Kerstmis kunnen vieren. Ik wil ze graag nog eens zien lachen op die speciale dag, want nu huilen ze elke dag, en dat breekt m’n hart”, aldus Stephen.

“Ontzettend dankbaar”

Het doel van de inzamelingsactie, via GoFundMe, was 2000 pond (bijna 2300 euro). Inmiddels is er al meer dan 15.000 pond (ruim 17.000 euro) opgehaald. “Toen ik het bedrag zag, kon ik alleen maar huilen, omdat het onze situatie zo echt maakt”, aldus Stephen. Hij laat de krant weten dat hij iedereen ontzettend dankbaar is voor hun donaties en steun.

Een foto van Helen op de site van Gofundme:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Gofundme
Beeld | iStock

Ook interessant